Vegard Søraunet slutter som investeringsdirektør

Vegard Søraunet har valgt å søke nye utfordringer utenfor ODIN, og trer ut av stillingen som forvalter og investeringsdirektør (CIO) med effekt fra 9. juni 2020. Rollen som investeringsdirektør vil fremover bli ivaretatt av administrerende direktør Bjørn Kristiansen.

– Jeg vil takke Vegard for hans innsats for ODIN, og for et langt, godt og fremgangsrikt samarbeid gjennom nesten 15 år. Han har vært med på å utvikle ODIN-modellen, og har satt tydelige spor i et selskap i fremgang. Han etterlater seg en solid forvaltningsorganisasjon, som i løpet av 2020 har vunnet en rekke priser. Når vi nå ønsker Vegard lykke til videre, er det i trygg forvissning om at ODINs sterke forvaltningsteam vil fortsette å levere gode resultater for våre kunder, sier administrerende direktør i ODIN, Bjørn Kristiansen.

Vegard Søraunet begynte i ODIN som analytiker i 2006 og har vært ansvarlig porteføljeforvalter i flere av ODINs mest populære fond. Siden november 2017 har han kombinert rollen som investeringsdirektør med det å være ansvarlig forvalter av ODIN Sverige, ODIN Norden og ODIN Aksje.

CIO-rollen ivaretas av Bjørn Kristiansen

Vegard kommer til å stå til disposisjon for ODIN frem til første september, men han kommer snarest til å overlate forvaltningsansvaret til nye forvaltere. Rollen som CIO vil inntil videre bli ivaretatt av ODINs administrerende direktør, Bjørn Kristiansen, i tråd med hvordan organisasjonen så ut før Vegard tok på seg rollen.

Slik vil ODIN Sverige og ODIN Norden bli forvaltet videre

Fondene som Vegard har forvaltet kommer fortsatt til å bli forvaltet i tråd med ODINs forvaltningsfilosofi, ODIN-modellen. Fondene får erfarne forvaltere.

ODIN Sverige vil bli forvaltet av Jonathan Schönbäck, som i dag forvalter ODIN Small Cap. Jonathan er en erfaren og merittert forvalter som har lang erfaring med å forvalte svenske allcap-fond. Jonathan kom til ODIN i 2019 og var da ranket som nummer to av samtlige Sverigeforvaltere. Fondet han forvaltet gjennom 11 år var et svensk allcap-fond med fokus på kvalitetsselskaper.

ODIN Norden vil bli forvaltet av Vigdis Almestad. Vigdis har bred nordisk og internasjonal investeringsbakgrunn og har lenge arbeidet i ODIN med forvaltning etter ODIN-modellen. Hun har til sammen mer enn 25 års erfaring som forvalter, og er i dag ansvarlig forvalter for ODIN Norge.

Forvalterbyttene vil bli gjort med virkning fra 9. juni 2020.

For å støtte forvalterne i deres arbeid, kommer ODIN til å fortsette sin satsning på egen intern analyse. ODIN kommer derfor til å komplettere eksisterende organisasjon med nye analytikere som arbeider i tråd med selskapets egen analysemodell, ODIN-modellen.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.