Siste markedskommentar:

Rentefall – forsiktig med hva du ønsker deg!

Høsten er ofte kjennetegnet av volatile og fallende børser. Likevel steg børsene i september, mye takket være rentekutt fra flere sentralbanker og stimuli pakker fra Kina. Lavere renter er bra for børsene så lenge det ikke skyldes en økonomi som er veldig svak.

Alle nyheter

15. oktober 2024

Bonus: USA-valget og arbeidsmarkedet med Sofie Høgestøl – Hva betyr det for finansmarkedet?

Bonusepisode med forsker og USA-ekspert Sofie Høgestøl. Markedet skifter fokus fra inflasjon til arbeidsmarkedet, mens det amerikanske presidentvalget nærmer seg. Episoden utforsker hva dette betyr for finansmarkedene, i tillegg til rollen geopolitikk, amerikansk økonomisk politikk og kongressens rolle påvirker markedene.

14. oktober 2024

Hvordan påvirker valget i USA aksjemarkedet?

Det amerikanske presidentvalget skaper alltid bølger i markedene, men hva betyr det egentlig for dine investeringer? I en tid med politisk uro og økonomiske endringer er det essensielt å forstå hvilke faktorer som virkelig driver avkastningen på lang sikt.

9. oktober 2024

Slik kan rentekutt påvirke fondene dine

Renteutviklingen påvirker avkastningen i både aksjefond og rentefond, men ikke nødvendigvis slik mange tror. Her forklarer ekspertene hvordan det henger sammen.

8. oktober 2024

Makrorapport: Store markedsbevegelser i september

Kinesiske aksjer ble månedens vinnere etter at kinesiske myndigheter annonserte en rekke pengepolitiske og finanspolitiske tiltak for å få fart på økonomien.

Investeringsdirektør Alexander Miller og formuesforvalter Kagav Nikpour. Programledere i podkasten Tett på markedet,
3. oktober 2024

Kinesisk stimulipakke, rentefall og situasjonen i midtøsten- Hva driver markedet nå

Hva driver markedet i dag? Vi ser nærmere på Kinas stimulipakker, sentralbankenes rentekutt, inflasjonen og arbeidsledigheten, og de geopolitiske spenningene i Midtøsten. Hvordan påvirker disse faktorene utviklingen i aksjemarkedet, og hva bør investorer være oppmerksomme på fremover?

2. oktober 2024

Rentefall – forsiktig med hva du ønsker deg!

Høsten er ofte kjennetegnet av volatile og fallende børser. Likevel steg børsene i september, mye takket være rentekutt fra flere sentralbanker og stimulipakker fra Kina. Lavere renter er bra for børsene så lenge det ikke skyldes en økonomi som er veldig svak.

Investeringsdirektør Alexander Miller og formuesforvalter Kagav Nikpour. Programledere i podkasten Tett på markedet,
26. september 2024

Kvalitetsaksjer i urolige tider – hva bør man se etter: Bonus liveinnspilling

Denne bonusepisoden av «Tett på Markedet» er spilt inn foran et publikum. Denne gangen diskuterer vi hvordan sentralbankenes rentebeslutninger, inflasjonen, og geopolitiske hendelser påvirker aksjeselskaper. Bli med når vi utforsker hvorfor det er avgjørende å eie kvalitetsselskaper i usikre tider, og hva man bør se etter for å finne de.

23. september 2024

Impact-rapport: ODIN Sustainable Corporate Bond

Vi er stolte av å presentere vår første Impact-rapport for ODIN Sustainable Corporate Bond.

19. september 2024

Podkast: Hvordan posisjonere seg for USA-valget og globale kriser med Eirik Bergesen

I denne spesialepisoden tar vi et lengre dypdykk i hvordan geopolitikk og det kommende USA-valget påvirker finansmarkedene. Sammen med politisk kommentator Eirik Bergesen diskuterer vi historiske mønstre og dagens globale risiko. Fra energikrisen til stormaktenes teknologikappløp, ser vi på hva investorer bør følge med på i månedene som kommer.