Kjøp og salg av fond

Å kjøpe på bunn og selge på topp kan være vanskelig. Kjøp derfor andeler når det passer deg og din økonomi. Har du nådd målet med sparingen, kan du selge. 

Hvilket fond passer for deg?

Lurer du på hvilket fond du bør velge? Vi er opptatt av at du setter sparepengene dine i et fond som er tilpasset din tidshorisont, samt din evne og vilje til å stå imot svingninger når det er litt turbulent i aksjemarkedene.

Kjøp av fond

Vi gjør det enkelt å kjøpe fond
Heldigvis finnes det en oppskrift som gjør kjøp av fond enkelt og greit. Bruk din BankID, og du har kjøpt fond på 1 - 2 - 3. Vi viser deg hvordan du går frem på en trygg og enkel måte. Det koster ingenting å kjøpe fond hos oss.

Salg av fond

Husk dette ved salg av fond
Det er vanskelig å vite hvilket tidspunkt som er best for å selge seg ut av et aksjefond. Ved å gå gradvis ut av fondet ditt, reduserer du risikoen for å være spesielt uheldig med tidspunktet du selger. Det koster ingenting å selge fond hos oss.

Bytte av fond

Slik bytter du fond i ODIN
Ønsker du å bytte fond kan du logge deg inn i ODIN Online eller bruke en blankett. Det koster ingenting å bytte fond, men innløsningen i byttet utløser en skattemessig realisasjon.

Aksjesparekonto

Nå kan du opprette din egen aksjesparekonto hos ODIN. Passer for deg som ønsker å spare langsiktig i aksjefond. Her kan du kjøpe og selge fond uten å utløse skatt på eventuell gevinst. Fordelen er at mer av pengene kan reinvesteres og dermed kan gevinsten bli enda større på sikt.