ODIN Kreditt mottar topp-rangering på bærekraft fra Morningstar

Vårt kredittfond, ODIN Kreditt, løftes til høyeste rangering på bærekraft hos Morningstar. Det vil si at fondet nå er blant de topp ti beste på dette i sin kategori.

I sin siste oppdatering gir Morningstar kredittfondet ODIN Kreditt høyest mulig rangering innen bærekraft. Morningstars stjerner er ettertraktet for enhver forvalter da det er et kvalitetsstempel på at fondet gir god risikojustert avkastning over tid, sammenlignet med konkurrentene.

Byrået rangerer fond på avkastning og til hvilken risiko avkastningen skapes med stjerner, hvor fem stjerner er høyest mulig karakter. ODIN Kreditt har fra tidligere en topprangering med fem stjerner på forvaltningen av fondet.

I 2016 lanserte Morningstar et nytt og kompletterende system for rangering av fond, som går på fondets bærekraft. Det innebærer at de går inn og ser nøye på hele porteføljen til fondet, for så å måle hvor bærekraftige hvert enkelt selskap fondet er investert i egentlig er. For denne bærekraft-rangeringen bruker man jordkloder, hvor fem kloder, akkurat som stjerner, er høyest mulig karakter.

Nils Hast, ansvarlig for rentefondene i ODIN

Bilde: Forvalter Nils Hast, ansvarlig for rentefondene i ODIN. 

– Det er veldig gledelig å konstatere at ODIN Kreditt nå er gitt høyest mulig karakter, fem jordkloder, av et så anerkjent» ratingmiljø» som Morningstar. Det er en fin anerkjennelse for fondet, og gir oss enda mer motivasjon å stå på videre, sier Hast.

I sin evaluering har Morningstar sett på tre områder fra et bærekraftperspektiv: Miljø, sosial profil og virksomhetsstyring. Det er de samme tre områdene som utgjør begrepet «ESG» (Environmental, Social, Governance) som alle forvaltere i ODIN vurderer nøye i forkant av investeringsbeslutninger. I hovedsak handler det om å være bevisst på risiko knyttet til disse områdene, men også og påvirke gjennom aktivt arbeid i for eksempel valgkomiteer.

– Vi ser helt klart dette som et kvalitetsstempel på at vi er bevisst på ESG og de risikoer som det kan føre med seg i et fond. Samtidig ser vi bærekraftrangeringen sammen med avkastningen og den nåværende topp-rangeringen av fondet. Når vi nå scorer høyt i begge, indikerer det at vi har lyktes godt med å gi andelseierne våre god avkastning fra investeringer i bærekraftige selskaper, avslutter Hast.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.