ODIN Rente A og B med 5 stjerner hos Morningstar

Vårt anbefalte rentefond, ODIN Rente, løftes fra fire til fem stjerner hos Morningstar. Det betyr at fondet nå er blant topp 10 prosent beste i sin kategori.

ODIN Rente A og B er tildelt fem stjerner hos Morningstar. Det vil si at fondet har gitt bedre avkastning justert for risiko enn andre fond i samme kategori, forteller Nils Hast, som er ansvarlig for forvaltningen av rentefondene i ODIN.

– Fem stjerner hos Morningstar betyr at fondets avkastning er blant topp 10 prosent beste i sin kategori, som er globale obligasjoner sikret til norske kroner. Metoden de bruker hjelper oss med å si noe om hvordan fondets avkastning har vært sammenlignet med andre i samme kategori, sier Hast.

Nils Hast, ansvarlig for rentefondene i ODIN

Bilde: Forvalter Nils Hast, ansvarlig for rentefondene i ODIN. 

Vi er glade for denne anerkjennelsen av arbeidet vi gjør.

– ODIN Rente er vår anbefaling for sparing og investering på kort til middels sikt, og er et fond i fond bestående av fire ulike rentefond. Fondet ble etablert våren 2015, og det er veldig gledelig at vi nå har beste rangering for to av andelsklassene. ODIN Rente C, som er for beløp under 1 million kroner, har fire stjerner. Det viser at anbefalingen vår har vært både riktig og smart for kundene våre, sier Hast.

I løpet av de siste tre årene har kundene fått en årlig gjennomsnittlig avkastning på 2,98 prosent i ODIN Rente A og 2,88 prosent i ODIN Rente B. Til sammenligning er gjennomsnittlig rente på et fastrenteinnskudd med 12 måneders binding omtrent 1,7 prosent per 15. november 2018.

– Det skal også nevnes at ODIN Rente leverer en solid avkastning også mot konkurrenter – det er nettopp derfor vi har fått fem stjerner hos Morningstar, avslutter Hast.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.