Makrorapport: Valguro preget europeiske markeder

Macrons utlyste nyvalg skapte store reaksjoner i de franske og europeiske finansmarkedene.

Vi så en blandet utvikling i de globale finansmarkedene i juni, men de store internasjonale teknologiaksjene holdt iallfall koken, og den amerikanske teknologi-indeksen Nasdaq steg hele 6 prosent. Det var solid aksjeavkastning også i Sør-Korea, India og Taiwan, med oppgang på henholdsvis 6, 7 og 9 prosent i løpet av måneden. Kinesiske børser hadde imidlertid en negativ utvikling, og det samme gjaldt børsene i Europa.

Juni var også preget av nedgang i lange renter. Inflasjonen i USA og i eurosonen har falt betydelig fra toppen, men ligger fortsatt over 2 prosent-målene, og det har tatt lenger tid å få styringsrentene ned enn det markedet trodde ved inngangen til året.

Norges Bank holdt renten uforandret på 4,5 prosent på sitt møte i juni. Dette var ventet i rentemarkedet, så det var større interesse knyttet til hva sentralbanken ville gjøre med banen for fremtidig forventet styringsrente.

Les mer om dette i den ferske makrorapporten.

 

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.