I år får du ikke levert selvangivelsen

Fra nå av heter det skattemeldingen, og 4. april har du første mulighet til å sjekke den elektronisk. Bruk disse aprildagene på å se igjennom om postene på skattemeldingen stemmer, det kan lønne seg.

Salg av fondsandeler rapporteres automatisk
Hadde du fondsandeler ved årskiftet ble dette rapportert til skatteetaten, og du finner beløpet i årsoppgaven for 2016. Dersom du solgte andeler i fjor og ønsker en oversikt over grunnlaget for beskatning/fradrag finner du dette i realisasjonsoppgaven for 2016. Dette er også rapportert inn til skatteetaten.

Lurer du på hvor du finner oppgavene for dine andeler?
For deg med andeler på en VPS-konto finner du årsoppgaven/realisasjonsoppgaven i postkassen i VPS Investortjeneste. Innlogging gjør du via ODIN Online. Ta gjerne kontakt med fondssenteret vårt om du har spørsmål vedrørende dette.

Har du fondsandeler direkte via din bankforbindelse, vil års- og realisasjonsoppgave være tilgjengelig i nettbanken din.

Sjekk om du har krav på skattefradrag
Det er penger å spare på og sikre at alle fradrag du har rett på, er oppført. Noen fradrag er forhåndsutfylte, det gjelder for eksempel gjeldsrenter, BSU og foreldrefradrag, mens pendlerfradrag og fradrag for utleie av fast eiendom må man føre opp selv. Se full oversikt over hvile fradrag du må føre opp selv her. Bruk fradragsveilederen for å få oversikt over de vanligste utgiftene du kan trekke fra.

De tre viktigste fristene for skattemeldingen

  • 4. april Skattemeldingen (selvangivelsen) blir tilgjengelig elektronisk på Altinn
  • 30. april Frist for å endre og levere skattemeldingen
  • 21. juni Første mulige utbetalingsdato dersom du får igjen penger på skatten

Klikk her for å få full oversikt over frister og datoer for skattemeldingen

Penger igjen – spare eller bruke?
Er du en av de heldige som får penger igjen på skatten kan det være flere gode måter å bruke disse på, men kanskje du skal sette av litt til sparing?

Les våre tips her.

Har du spørsmål?
Kontakt vårt fondssenter
Telefon: 24 00 48 04
E-post: kundeservice@odinfond.no

 

 

 

Skrevet av

Victoria Terjesen

Spare- og investeringsøkonom

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.