Penger tilbake på skatten?

Er du en av dem som får penger tilbake på skatten i juni? Gjør et smart valg, og planlegg allerede nå at du skal sette av noe av dette til sparing. Husk at en liten sum kan vokse seg stor over tid.

Prøv å forestille deg hvilke behov og ønsker du har for fremtiden, og hva du er villig til og «ofre» i dag for å få realisert ønskene dine senere.

Sammen med feriepengene, som også kommer i juni, har du en gylden mulighet til å starte sparing. For mange er det lett å utsette tanken om sparing. Husk at tiden jobber for deg med en gang du starter sparingen. Det er nettopp når du har litt ekstra til overs du skal starte, og så kan du fortsette å spare et lite beløp hver måned.

Sparing i fond er et godt alternativ til banksparing særlig for deg som ønsker å spare langsiktig. Med dagens lave rentenivå, samt skatt og inflasjon som spiser opp avkastningen din på bankkontoen, vil fondssparing gi deg en mulighet til å få høyere avkasting på sparingen din.

Det viktigste er ikke å vinne, men å delta
På skolen ble vi kjent med ordtaket «Det viktigste er ikke å vinne, men å delta» – dette ordtaket passer også svært godt når du sparer i fond. At ditt fond ikke er blant de beste for øyeblikket betyr ikke at du har gjort et dårlig sparevalg.

Når du sparer i fond er det uansett ikke slik at vinneren tar alt, og resten går tomhendte hjem. Det viktigste er å delta, fordi alle som deltar får ta del i det aktuelle aksje- eller rentemarkedets avkastning.

[vippy id=»4400″ width=»806″ height=»453″]


Hvilket fond skal jeg velge?

Mange har begrenset kunnskap om hvilke spareprodukter som er de riktige. Vi ser ofte at kunder gjerne velger det fondet som har hatt best avkastning den seneste perioden. Avkastningen i de enkelte fondene varierer fra år til år, og det er ikke slik at det fondet som har gjort det best siste år har bedre framtidsutsikter enn andre fond.

For å gjøre valgene enklere for våre kunder har vi fond som er sammensatt slik vi mener man som langsiktig sparer er tjent med.

Vi har laget kombifondsløsninger som gjør valget ditt enklere når du skal velge fond:

ODIN Aksje
En nøye utvalgt sammensetning bestående av et utvalg av ODINs aksjefond. På denne måten kan du føle deg trygg på at du til enhver tid er plassert i de fondene som ODIN anbefaler. Ved å investere i ODIN Aksje, får du full effekt av aksjemarkedets langsiktige meravkastning, og du slipper selv å måtte velge enkeltfond.

ODIN Horisont
En blanding av aksjefond og rentefond fordelt med 75 prosent i aksjefond og 25 prosent i rentefond forventes å gi vesentlig høyere avkastning enn ren banksparing, og samtidig noe lavere svingninger enn ren aksjefondssparing.

ODIN Flex
En blanding av aksjefond og rentefond fordelt med 50 prosent i aksjefond og 50 prosent i rentefond forventes å gi høyere avkastning enn ren banksparing, og samtidig lavere svingninger enn ren aksjefondssparing.

ODIN Konservativ
En blanding av aksjefond og rentefond fordelt med 25 prosent i aksjefond og 75 prosent i rentefond forventes å gi noe høyere avkastning enn ren banksparing, og samtidig betydelig lavere svingninger enn ren aksjefondssparing.

For oss er det viktig at du som kunde velger å spare i et fond som er riktig for din sparehorisont og hvor mye svingninger du tåler. Test vår fondsveileder her, og se hvilket fond som passer for deg.

Har du spørsmål om sparing i våre fond, ta gjerne kontakt med Ane, Victoria eller Thomas på vårt Fondssenter på telefon 24 00 48 04 eller sende oss en e-post kundeservice@odinfond.no

Enkelt å starte sparing
Det er veldig enkelt å starte sparingen gjennom vår elektroniske handelsløsning ODIN Online. Der kan du, uansett når på døgnet, starte en spareavtale eller sette inn et engangsbeløp – for eksempel noe av det du eventuelt har fått igjen på skatten.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.