ODIN Global er beste globale aksjefond i Norge

ODIN Global C, som forvaltes av Oddbjørn Dybvad, vant prisen for beste norske globale aksjefond siste 3 og 5 år i Morningstar Fund Awards 2020.

ODIN Global C gikk til topps i Morningstar Fund Awards 2020, hvor fondet fikk prisen for beste globale aksjefond for 2019, samt siste 3 og 5 år. Fondet har levert en meravkastning på 5,0 prosentpoeng utover verdensindeksen(MSCI ACWI) i 2019, og ifølge Morningstar er nesten alt resultat fra aksjeplukking.

– Det er selvfølgelig gøy å motta en pris fra Morningstar. De er velrenommerte i markedet for fondsanalyse, forklarer Oddbjørn Dybvad, som er senior porteføljeforvalter i ODIN og ansvarlig forvalter for ODIN Global.

ODIN Global C, som forvaltes av Oddbjørn Dybvad, vant prisen for beste norske globale aksjefond siste 3 og 5 år i Morningstar Fund Awards 2020.

ODIN Global som forvaltes av Oddbjørn Dybvad ble kåret til beste globale aksjefond i Norge for 2018, samt siste 3 og 5 år i Morningstar Fund Awards 2020.

Hvorfor gjør ODIN Global det så bra?

Dybvad har vært ansvarlig forvalter av ODIN Global siden januar 2010. Siden har han snudd fondet fra å ha 2-stjerner hos Morningstar til nå å ha hele 5 stjerner for avkastningen de siste 3 årene, i tillegg til prisen for beste globale aksjefond i Norge.

Tre ingredienser for suksess

– Flere av de største bidragsyterne til avkastningen i fondet over de siste årene kan beskrives som oppkjøpsbaserte forretningsmodeller hvor vi har kjøpt tre ingredienser som kjennetegner disse selskapene. For det første har vi kjøpt en ledelse vi mener er svært gode til å allokere kapital – som kjennetegner gode investorer, forteller Dybvad.

– For det andre har disse forretningsmodellene til felles at de organiserer seg relativt likt gjennom en desentralisert organisasjonsstruktur. De er gode på å frigjøre entreprenørånd. For det tredje er dette selskaper som styres av en toppledelse som vi mener har riktige holdninger og prioriteringer. De prioriterer kunder først, deretter ansatte og aksjonærer.

Topplederne i disse unike selskapene er intelligente fanatikere, som er mer opptatt av selskapets underliggende utvikling enn aksjekursen.

– Disse selskapene har utviklet seg svært godt over de siste årene og bidratt godt til fondets avkastning, også i 2019. Flere av de beste bidragsyterne i 2019 finner vi blant disse oppkjøpsdrevne forretningsmodellene, som svenske Lifco, kanadiske Constellation Software, nederlanske IMCD og irske DCC, avslutter Dybvad.

Her finner du mer informasjon om ODIN Global.

Her kan du lese om ODIN-modellen og hvordan vi investerer.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.