ODIN styrker satsingen med ny bærekraftsansvarlig

Marte Storaker er ansatt som ny bærekraftsansvarlig i ODIN. Ansettelsen markerer en tydelig styrking av ODINs satsing på bærekraft.

Marte Storaker får hovedansvaret for bærekraftsområdet i ODIN. Samtidig blir Jannik Arvesen rådgiver for bærekraft i morselskapet SpareBank 1 Forvaltning.

Foto: The Governance Group / KLP 

– Hensynet til bærekraft er en integrert del av investeringsfilosofien og kulturen i ODIN. Både Marte og Jannik vil holde oss skjerpet og på stø kurs, slik at vi kan ta ytterligere steg og gjøre vårt for å bidra til en mer bærekraftig verden, sier Alexander Miller, investeringsdirektør i ODIN.

Langsiktig arbeid

Den pågående og omfattende omstillingen til bærekraftig verdiskaping gir uante muligheter for smartere ressursbruk og bedre løsninger. Nettopp derfor er disse stillingene så viktige for ODIN og SpareBank 1 Forvaltning – i tråd med ODINs strategi for og økte satsing på bærekraft, ifølge Miller:

– Vi har jobbet grundig og helhetlig med bærekraft i lang tid, især med strategi, struktur og rapportering internt. Samtidig er vi aktive i dialogen med selskapene vi investerer i for å løfte bærekraft høyere på agendaen, sier han.

Rigger for bærekraftig løft

Marte Storaker kommer fra stillingen som senior analytiker for ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning, og tar med seg et utrettelig engasjement for bærekraftig verdiskaping. Jannik Arvesen har på sin side 30 års erfaring fra kapitalmarkedet og bærekraftsarbeid. Han vil fungere som rådgiver for Marte og forvalterteamet i ODIN i spørsmål knyttet til bærekraft.

– Med sitt brennende engasjement og solide erfaring innenfor risikoanalyse, ansvarlige investeringer og bærekraft, er det ingen tvil om at Marte vil styrke oss på bærekraftsområdet. Samtidig får vi nyte godt av Janniks erfaring som rådgiver, både til ODIN generelt og til Marte og forvalterteamet spesielt. Det gir et skikkelig løft og inspirasjon til å videreutvikle arbeidet med bærekraftige investeringer og aktivt eierskap, sier Miller.

Halvårsrapport: ODIN løftet satsingen

ODIN slapp nylig sin bærekraftsrapport for første halvår 2021. Rapporten viser tydelig og konkret hvilke grep vi har gjort for å styrke arbeidet vårt med bærekraft ytterligere.

Her får du noen høydepunkter: Bærekraftsrapport første halvår 2021.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.