SpareBank 1 forener kreftene i felles satsing på sparing og investering

ODINs eierbanker oppretter et eget selskap for å styrke sin satsing på sparing og plassering.

SpareBank 1-alliansen representerer med sin utbredelse, antall kunder og lokale kunnskap Norges nest største finansgruppering. Nå samler de all felles aktivitet innenfor spare- og investeringsområdet i ett selskap som skal levere produkter og tjenester til et bredt spekter av kunder, fra småsparerne til de formuende og det institusjonelle markedet.

Kundeorientering, stordriftsfordeler og bedre utnyttelse av SpareBank 1-bankenes distribusjonskraft står sentralt i satsingen.

ODIN en nøkkelbrikke i satsingen

ODIN Forvaltning består som selskap og beholder sin egenart og sin investeringsfilosofi. Satsingen er ventet å gi økt distribusjon og enda mer profesjonaliserte og effektive administrative funksjoner.
– Vi skal fortsette å levere god avkastning til våre kunder gjennom vår investeringsfilosofi, ODIN-modellen. Med den nye satsingen opplever vi at eierne gir oss tillit og mulighet til å gjøre enda mer av det vi kan best, sier administrerende direktør Bjørn Kristiansen.

Ronni Møller Pettersen leder SpareBank 1 sin satsing

Arbeidet med etableringen av det nye selskapet har pågått siden i vår, og har vært ledet av Ronni Møller Pettersen. Han blir nå det nye selskapets toppsjef. Møller Pettersen (53) kommer fra stillingen som konserndirektør for innovasjon og marked i SpareBank 1 Nord-Norge, hvor han også har vært konserndirektør for salg og kunderelasjoner. Han har lang fartstid i finansbransjen, også utenfor SpareBank 1, blant annet som partner og daglig leder i Formuesforvaltning Norge, partner i Industrifinans Kapitalforvaltning og assisterende direktør i Storebrand Livsforsikring. Han sier dette om sin nye rolle:

– Jeg føler meg heldig som får lede en uhyre kompetent organisasjon innenfor et svært viktig område. Nå blir målet å skape markedets beste kundeopplevelser, og å ta en ledende rolle innenfor spare- og investeringsområdet.

Ronni Møller Pettersen ved Sparebank 1 Nord-Norge.
Foto: Marius Fiskum

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.