Grei skuring med fantastiske Nilfisk

Hvor lang tid tror du det tar å vaske en hel flyplass? Med alle menneskene på gjennomreise blir det et evighetsprosjekt – du blir aldri ferdig. Og det er her maskinene fra Nilfisk, som vi eier gjennom ODIN Norden, kommer inn.

https://youtu.be/Zch_3FI1ccU

Video: Senior porteføljeforvalter Truls Haugen snakker om Nilfisk.

Nilfisk Gruppen ble grunnlagt for over hundre år siden med en visjon om å produsere og selge produkter av topp kvalitet verden over. Med tiden har selskapet utviklet nye og bedre produkter tilpasset endrede behov fra kundene.

I dag er Nilfisk en ledende leverandør av rengjøringsmaskiner og tjenester globalt. De fokuserer hovedsakelig på det profesjonelle segmentet, og deres største produktserier er innenfor gulvpleie-utstyr, støvsugere og høytrykksspylere. En mindre del av salget er rettet mot forbrukere verden over; der mange kjenner selskapets støvsugere og høytrykksspylere.

Hvorfor er Nilfisk et spennende selskap?

Økt fokus og ny ledelse: Frem til oktober 2017 lå selskapet som en divisjon i NKT Holding. Som selvstendig børsnotert selskap slipper de nå å dele styrets oppmerksomhet med andre divisjoner. Vi tror ny ledelse og økt produktfokus, i kombinasjon med en sterk salgskultur, vil gi fine bidrag til både omsetning og lønnsomhet i årene fremover.

Evighetsprosjekt og stabil bransje: Behovet for rengjøring og vasking vil nok ikke forsvinne med det første. Det er et evighetsprosjekt, som ikke kan droppes i dårligere tider. Dette gjør at Nilfisk opererer i en stabil bransje som typisk vokser med utviklingen i økonomien ellers.

Vekstmuligheter: Nilfisk opererer i en bransje som består av mange spillere der ingen dominerer markedet. Det gir muligheter for Nilfisk til å vokse gjennom oppkjøp av konkurrenter, i tillegg til det de klarer å vokse på egenhånd gjennom økt salg.

Vaskebransjen vil automatiseres: Selvkjørende vaskeroboter vil etter hvert ta en stor andel av spesielt det profesjonelle segmentet. For et selskap er typisk 70 prosent av renholdskostnadene knyttet til personal, så kundene sparer mye penger. Her er Nilfisk godt posisjonert.

Skrevet av

Bærekraftsansvarlig
Ane er utdannet økonom med spesialisering i finans fra Handelshøyskolen BI og har en Msc i Investment and Financial Risk Management fra Kingston University London.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.