Makrorapport: Mer moderate markeder i februar

Etter en svært god start på året var stemningen i finans-markedene noe mer avmålt i februar.

Optimismen rundt inflasjonsutviklingen har fått seg en knekk etter at mange av de siste inflasjonstallene har overrasket på oppsiden av forventningene. Øvrige makroøkonomiske nøkkeltall tegner et positivt bilde av realøkonomien, og vi får den effekten at aksjer faller fordi de gode makrotallene kan medføre høyere renter.

Oslo Børs var i den øvre enden med tanke på avkastning og steg 3,8 prosent, til tross for at oljeprisen falt fra 85 til 83 USD pr. fat.

Etter flere sterke nøkkeltall for norsk økonomi i februar, samtidig som inflasjonen holder seg høy, er det få som lenger forventer at rentetoppen fra Norges Bank blir så lav som 3 prosent. I sentralbankens renteprognose fra pengepolitisk rapport i desember ble det lagt opp til en renteøkning på 0,25 prosentpoeng i mars. Denne økningen kommer høyst sannsynlig som ventet, og vil bringe styringsrenten opp til 3 prosent.

 

Les hele makrokommentaren her>>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.