Makrorapport: Alt dreier seg om Corona

De globale aksjemarkedene holdt seg ganske godt de første tre ukene av februar, så lenge tilfellene av Corona-smitte stort sett fant sted i Kina, men falt betydelig da det ble klart at viruset spredte seg til stadig flere land.

Det er ikke primært spredningen av viruset i seg selv, med antall syke og antall døde, som betyr noe i finansmarkedene. Derimot er det den økonomiske effekten av tiltakene som iverksettes for å hindre spredning, samt frykten som brer seg blant befolkningen og bremser etterspørselen etter varer og tjenester, som flyreiser, hotell- og restaurantbesøk osv.

Gjennom måneden falt Oslo Børs med 9 prosent, og oljeprisen falt fra 56 USD pr fat til 50 USD pr fat.

Hva gjelder renter, så falt den tyske 10-års statsrenten med 0,3 prosentpoeng, mens den tilsvarende amerikanske renten falt hele 0,5 prosentpoeng i løpet av måneden. De korte rentene falt også mye sist måned, som følge av forventninger til stimulans fra sentralbankene.

Les makrokommentaren for februar her >>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.