Makrokommentar: Aksjer opp i oktober

Flere børser hadde nye toppnoteringer, blant annet amerikanske S&P 500 som steg 2 prosent sist måned og den japanske Nikkei-indeksen som steg med over 5 prosent.

I Storbritannia, derimot, var markedene svakere, og den britiske FTSE100-indeksen falt 2,2 prosent. Usikkerheten rundt «Brexit» og britisk økonomi vedvarer.

Tyske og amerikanske 10-års statsrenter hadde også siste måned litt oppgang, i etterkant av det markerte fallet i rentene i august. De internasjonale kredittmarkedene holdt seg godt i oktober.

Norges Bank har gått mot strømmen når renten har blitt satt opp det siste året – hovedbildet internasjonalt er at rentene settes ned. Som ventet holdt Norges Bank renten uforandret på siste rentemøte. Sentralbanken har begrunnet renteøkningene med at det er god vekst i norsk økonomi og at kapasitetsutnyttingen ligger over et normalt nivå. En svak norsk krone har også trukket renteprognosene opp.

Les makrokommentaren for oktober >>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.