Hvem passer et aksjefond for?

Aksjefond egner seg best når du har et langsiktig perspektiv på sparingen og ønsker høy avkasting. Historisk har aksjemarkedet gitt en meravkastning utover banksparing på 3-6 prosent per år. Forventet avkastning i et aksjefond vil dermed være omtrent 6 prosent gjennomsnittlig årlig. Samtidig må du kunne forvente at det vil svinge underveis. Men har du lang horisont på sparingen din, vil kurssvingninger som alltid følger aksjemarkedene, få mindre betydning jo lengre du sparer. Vi anbefaler minst syv til ti års horisont ved sparing i aksjefond.

Når du velger aksjefond så kan det være vanskelig å plukke morgendagens vinner. Vi vet at det fondet som gjør det «best» varierer fra år til år. Dette har vi gjort noe med og i 2013 lanserte vi fondet ODIN Aksje. Dette passer nettopp for deg som er langsiktig og ønsker høy risikojustert avkastning. Her får du bred spredning på geografi og bransje gjennom fem forskjellige ODIN-fond. Du får mere forvaltning til lavere pris, kun 1,5 prosent årlig forvaltningshonorar. Les mer om ODIN Aksje og kjøp fondet her.

 

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.