God budpremie på Nutreco

Det privateide konglomeratet SHV Holdings NV har lagt inn bud på et av ODIN Europas porteføljeselskap, fôrprodusenten Nutreco.

SHV og Nutreco offentliggjorde i morgentimene i dag et anbefalt kontanttilbud som representerer hele 42 prosent opp fra sluttkurs fredag. Ledelsen og styret i Nutreco gir sin fulle tilslutning til budet.

Nutreco er verdensledende innen produksjon av dyre- og fiskefôr og eier blant annet norske Skretting.

«Vår investeringstese har vært bygd på selskapets sterke posisjonering mot megatrender som en voksende befolkning og økt behov for mer effektiv kjøttproduksjon. Vi anser Nutreco som ledende innen forskning og utvikling. I tillegg har selskapet en god historikk med vekst i salg, resultat og utbytte. Verdiskapingen i selskapet har ikke vært riktig prissatt i markedet etter vårt skjønn», sier Håvard Opland, forvalter av fondet.

Selskapet har i den senere tid vært under press som følge av at en av deres kunder, Marine Harvest, starter opp konkurrerende virksomhet i Norge. Dette har satt aksjekursen under press det siste året.

«Tilbudsprisen er i overenstemmelse med våre verdivurderinger og vi er godt fornøyde med budet», avslutter Håvard Opland.

 

 

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Håvard Opland er utdannet siviløkonom fra Høgskolen i Agder. Han er i tillegg autorisert finansanalytiker (AFA), har en MBA i finans fra NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.