AMS – et selskap med gode vekstmuligheter

Tingenes internett er kommet for å bli. AMS er godt posisjonert for å dra nytte av denne trenden fremover, og vi ser gode muligheter for selskapet.

https://youtu.be/tNkPNLTjjtg

Østerrikske AMS produserer sensorer til ting vi bruker i hverdagen.

– Vi har eid aksjer i selskapet i hele 12 år. Aksjekursen har syvdoblet seg siden vi tok det inn i porteføljen vår. Andelseierne har dermed tjent gode penger på AMS, forteller porteføljeforvalter av ODIN Europa, Håvard Opland.

Tingenes internett er kommet for å bli

Du kan ha omtrent 150 sensorer på deg innen 2030.

– Om noen år vil vi ha selvkjørende bilder, armbåndsur som registrerer om du er i ferd med å bli syk eller omgitt av noe du kan være allergisk mot. For at dette skal kunne bli virkelighet må en ha sensorer i produktene, som kan måle endringer i trykk, kjemikaler, lyd, osv. AMS er markedsledende på slike sensorer globalt, og dermed godt posisjonert for denne utviklingen, sier Håvard.

I ODIN er vi i utgangspunktet skeptiske til å investere i teknologiselskaper.

– Vi ser teknologi komme og gå, og konkurransen blant teknologiselskapene er knallhard. Fordelen med AMS er at inngangsbarrierene er relativt store. De har sterke relasjoner med kundene og lange produksjonssykler. I tillegg er de svært gode på produktutvikling.

Så, for AMS. De har gode vekstmuligheter, vedvarende lønnsomhet, som vil sørge for god utvikling i årene fremover, avslutter han.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.