Åtte utmerkelser til ODIN på Lipper Fund Awards

Fondene ODIN Sverige og ODIN Eiendom stakk av med hele åtte priser. 

ODIN Eiendom har fått totalt tre ulike priser som beste fond i kategorien «Equity Sector Real Estate Europe” – for 3, 5 og 10 år på det europeiske markedet.

ODIN Sverige har fått totalt fem ulike priser: Beste fond i kategorien «Equity Sweden» – for 3, 5 og 10 år på det europeiske markedet og for 5 og 10 år på det nordiske markedet.

Lipper har vurdert resultatutviklingen i fondene, forvaltningsstrategien og risikojustert avkastning over en 3-, 5- og 10-årsperiode sammenlignet med andre fond i samme kategori. Lipper eies av Thomson Reuters, et av verdens største internasjonale nyhetsbyråer. Hvert år deler de ut priser til de beste fondene i over 20 land verden over.

2021 ble et fantastisk år for ODIN Eiendom

ODIN Eiendom forvaltes av Nils Hast. Det er et aktivt forvaltet sektorfond med et all cap-mandat som primært investerer i nordiske børsnoterte eiendomsselskaper.

Nils Hast forvalter ODIN Eiendom.

– 2021 ble et fantastisk bra år for ODIN Eiendom. Diskusjonen om «kontordøden» er overdrevet og vi ser store muligheter i det segmentet. Så langt i år har det vært tøft for eiendomssektoren på børsen, med stigende renter. Vi tror imidlertid at selskaper som fokuserer på kontantstrøm og lønnsom vekst vil fortsette å levere god avkastning. Det er naturligvis utrolig gøy å nok en gang motta en så velrenommert pris som Lipper, sier Hast.

– Et bevis på at ODINs investeringsfilosofi fungerer

ODIN Sverige er et aktivt forvaltet all cap-fond som forvaltes av ODINs team i Sverige. Teamet består av forvalterne Jonathan Schönbäck og Hans Christian Bratterud og analytikerne Carolina Elvind og Philip Mesch.

Carolina Elvind, analytiker, Tomas Hellström, VD Sverige, Jonathan Schönbäck, forvalter og Hans Christian Bratterud, forvalter.

– Vi er så klart veldig glade for å vinne en så prestisjefylt pris. Det at vi investerer i tråd med ODINs investeringsfilosofi, der vi kjøper bærekraftige kvalitetsselskaper med en sterk bedriftskultur, gjør at vi kjenner oss trygge på selskapene i porteføljen vår, selv når markedet skjelver. Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å skape god avkastning på lang sikt. Disse prisene er et bevis på at strategien vår fungerer, sier Jonathan og Hans Christian.

Bjørn Edvart Kristiansen, administrerende direktør i ODIN, kommenterer:

– Jeg vil rette en stor takk til Lipper Fund Awards for disse utmerkelsene. For oss i ODIN er prisene en bekreftelse på at vårt strukturerte og langsiktige arbeid med å finne bærekraftige forretningsmodeller skaper merverdi for kundene våre. I ODIN investerer vi i veldrevne selskaper med sterk ledelse som skaper noe mer enn bare avkastning for andelseierne.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.