SpareBank 1 rigger for vekst i voksende sparemarked

SpareBank 1 Forvaltning etablerer SpareBank 1-fondene og kjøper forvaltningshuset SR-Forvaltning.

SpareBank 1-alliansen satser tungt på spare- og investeringsområdet. Nyopprettede SpareBank 1 Forvaltning etablerer SpareBank 1-fondene – og kjøper samtidig forvaltningshuset SR-Forvaltning.

– Målet vårt er klart. Vi ønsker å bli nordmenns foretrukne partner for sparing og investering, sier Liv Bortne Ulriksen, styreleder i SpareBank 1-alliansen. Nå får hun med seg SR-Forvaltning på laget i SpareBank 1-alliansens kraftsamling på spare- og investeringsområdet.

– Med SR-Forvaltning som en del av SpareBank 1 Forvaltning, samler vi vesentlig kompetanse og erfaring. Nå skal vi skru opp tempoet enda et hakk i videreutviklingen av gode produkter og tjenester. Vi ruster oss for å møte økte krav fra kunder og den sylskarpe konkurransen i markedet, sier Bortne Ulriksen.

Full tyngde på sparesatsningen

Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank, mener timingen er perfekt for alle parter:

– Dette er strategisk riktig for SR-Bank-konsernet og for SpareBank 1-bankene samlet sett. Når vi nå går inn i SpareBank 1 Forvaltning med vårt eget forvalterselskap, blir det full tyngde på sparesatsingen for hele alliansen, sier hun.

Fasmer er imponert over det SR-Forvaltning har fått til gjennom 22 år. De har skapt gode resultater for sine kunder både gjennom diskresjonær forvaltning og som forvalter av SR-Bank Fondene.

– Nå gleder jeg meg til å se hva de kan oppnå sammen med resten av SpareBank 1 Forvaltning, sier Schilbred Fasmer.

Ny SpareBank 1-fondspakke på trappene

Parallelt med oppkjøpet jobber SpareBank 1 Forvaltning med en ny fondsserie under SpareBank 1-merkevaren.

– Det er utrolig spennende at vi nå skal lansere egne SpareBank 1-fond, i tillegg til ODIN-fondene vi felles distribuerer i dag. Disse vil bygge videre på fond fra SR-Forvaltning, og vi kommer dessuten til å lansere to egne indeksfond. Dette er noe kundene våre etterspør – og noe vi tror mange vil sette pris på, sier Liv Bortne Ulriksen.

Indeksfondene som lanseres skal ha norsk og globalt mandat. Øvrig fondsutvalg er under utarbeidelse. Tidspunktet for lansering vil avhenge av fondsoppsett og nødvendige godkjennelsesprosedyrer.

Skal øke sparingen i Norge

Med ett sterkt forvaltningsmiljø, skal også distribusjonskraften i SpareBank 1-systemet utnyttes enda bedre enn før, ifølge administrerende direktør Ronni Møller Pettersen i SpareBank 1 Forvaltning.

– Kundene får et større produktutvalg, og med to kompletterende fondsserier – ODIN-fondene og SpareBank 1-fondene – ønsker vi å øke andelen sparing i egenproduserte fond, sier han.

Stadig mer tyder på at egen sparing blir mer avgjørende for at den enkelte skal ha økonomisk trygghet og fleksibilitet gjennom livet.

– Nettopp derfor er det å bidra til økt sparing i hele Norge vår viktigste oppgave gjennom SpareBank 1 Forvaltning, fastslår Møller Pettersen.

FAKTA: Dette er saken

  • SpareBank 1 Forvaltning kjøper SR-Forvaltning, som har vært SR-Bank sitt eget forvaltningsselskap.
  • SpareBank 1 Forvaltning etablerer samtidig SpareBank 1-fondene, inkludert to nye indeksfond.
  • SpareBank 1 Forvaltning er SpareBank 1-bankene og LOs produkt- og tjenesteselskap innenfor spare- og investeringsområdet, som etter oppkjøpet vil ha 160 milliarder kroner under forvaltning.
  • SpareBank 1 Forvaltning består i dag av datterselskapene ODIN Forvaltning, SpareBank 1 Kapitalforvaltning og SpareBank 1 Verdipapirservice.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.