Rune Selmar går av som administrerende direktør i ODIN Forvaltning

Rune Selmar har valgt å tre ut av stillingen som administrerende direktør i ODIN Forvaltning. Dette ble klart i et styremøte tirsdag 17. september.

– Det har vært en glede å lede ODIN de siste syv årene. I morgen fyller jeg 60 år, og det er en tid for alt. Jeg er stolt av det vi har fått til sammen i min tid i selskapet, og jeg vil fremover bidra til at lederskiftet blir så godt som mulig, sier Rune Selmar.

Rune Selmar har vært administrerende direktør i ODIN Forvaltning siden 2012. Da han tiltrådte var selskapet allerede en del av SpareBank 1 Gruppen og skulle tilpasses rollen som et bankeid fondsselskap.

– Styret takker Rune Selmar for en solid innsats. Han har lykkes med å skape ny lønnsomhet og vekst, men fondsbransjen møter nå mange nye utfordringer. Selmar har selv bedt om å få fratre, og styret respekterer denne avgjørelsen. Vi ønsker nå å finne en ny ledelse som kan ta ODIN det neste steget videre, sier styreleder i ODIN Forvaltning Joachim Høegh-Krohn.

SpareBank 1 Gruppen vil fremdeles nyttiggjøre seg Selmars kompetanse gjennom hans nye posisjon som rådgiver for konsernledelsen.

Investeringsstrategien står fast
ODIN Forvaltning har siden 1990 vært en aktiv, ansvarsfull og langsiktig forvalter. Selskapet følger en tydelig arbeidsmetodikk og investeringsfilosofi. Dette vil ikke endre seg med et lederskifte, sier investeringsdirektør Vegard Søraunet.

– Investeringsstrategien vår står fast, og vi har offensive ambisjoner for vekst i årene fremover. Rune Selmar har vært sentral i å legge grunnlaget for dette, og vi skal nå bygge videre på det gode arbeidet som er gjort, sier Søraunet.

Konstituert administrerende direktør

Bjørn Kristiansen, nestleder i styret i ODIN Forvaltning og til daglig i ledelsen av Sparebank 1 Nord-Norge, ble i styremøtet konstituert som administrerende direktør i ODIN Forvaltning fra 18. september. Kristiansen har tidligere ledet blant annet SpareBank1 Nord-Norge Securities ASA og SNN Markets, og har betydelig erfaring fra finansmarkedet. Han er utdannet siviløkonom fra 1990 og er 53 år.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.