Prisdryss til ODIN på Lipper Fund Awards

ODIN Sverige og ODIN Eiendom mottok hele 8 utmerkelser på prestisjetunge Lipper Fund Awards for 2020.

Hvert år gjennomfører Thomson Reuters, et av verdens største internasjonale nyhetsbyråer, en europeisk fondsrangering. Det resulterer i prisutdelingen Lipper Fund Awards, som hedrer de beste fondene i over 20 land rundt om i verden. Lipper Fund Awards vurderer både resultatutviklingen i fondene og selve forvaltningsstrategien. I tillegg vurderes risikojustert avkastning over en periode på tre, fem og ti år i forhold til sammenlignbare fond i hele Europa innenfor samme kategori.

ODIN Sverige mottok totalt fire ulike priser som det beste fondet i kategorien «Equity Sweden». På det europeiske markedet for perioden tre, fem og ti år. På det nordiske markedet for fem år.

ODIN Eiendom mottok fire priser som det beste fondet i kategorien «Equity Sector Real Estate Europe». På det europeiske markedet for perioden tre og fem år og det samme på det nederlandske markedet.

– Utrolig glade for at strategien vår fungerer

ODIN Sverige er et aktivt forvaltet all cap-fond, forvaltet av ODINs team i Stockholm med ansvarlig forvalter Jonathan Schönbäck i spissen. Med seg har han forvalter Hans Christian Bratterud og analytiker Carolina Elvind.

– Vi er selvfølgelig veldig beæret over å vinne en så prestisjefylt pris. Kanskje spesielt i 2020, et år hvor vår kvalitetsorienterte forvaltning og våre selskaper virkelig ble testet. Det faktum at vi investerer i henhold til ODIN-modellen, som handler om å kjøpe bærekraftige kvalitetsselskaper med en sterk bedriftskultur, har gjort det mulig for oss å føle oss komfortable med de selskapene vi har i porteføljen selv når markedene har blitt rystet. Vi jobber hardt hver dag for å skape avkastning på lang sikt, og derfor er vi utrolig glade for å motta disse prisene som bevis på at vår strategi fungerer, sier Jonathan Schönbäck og Hans Christian Bratterud.


Carolina Elvind, analytiker, Tomas Hellström, CEO ODIN Fonder, Jonathan Schönbäck, senior porteføljeforvalter og Hans Christian Bratterud, forvalter.

ODIN Eiendom forvaltes av Nils Hast, og er et aktivt forvaltet sektorfond med et all cap-mandat som primært investerer i nordiske børsnoterte eiendomsselskaper.

– I fjor var vi tungt investert i logistikk, som var et segment som kom styrket ut av koronakrisen. Vi mener at diskusjonen om kontordød er overdrevet, og ser muligheter i det segmentet. Mer stabile segmenter som utleieleiligheter og offentlige bygg veier også tungt i fondet, og de har klart seg bedre enn sektoren generelt. Det er selvfølgelig utrolig moro å motta utmerkelser fra anerkjente Lipper Awards etter et år som 2020, sier Nils Hast.


Nils Hast, ansvarlig forvalter ODIN Eiendom

Tomas Hellström, administrerende direktør i ODIN Fonder Sverige, kommenterer:

– Vi retter en stor takk til Lipper Fund Awards for disse prisene! Etter et år som 2020 blir vi ekstra glade og stolte. For oss i ODIN er dette en bekreftelse på at vårt strukturerte og langsiktige arbeid med å finne bærekraftige forretningsmodeller skaper merverdi for våre kunder. ODIN investerer i veldrevne kvalitetsselskaper med sterk ledelse, som skaper noe mer og større enn bare avkastning for andelseiere.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.