Forvaltningen i ODIN etablerer advisory board

ODINs advisory board blir rådgivere inn i forvaltningen, og består av anerkjente næringslivstopper. Disse vil bidra med innsikt i trender og sektorer, som kombinert med dagens team, vil ta forvaltningen ett seg videre.

ODIN styrker nå forvaltningen med kompetanse fra anerkjente næringslivstopper og ulike nettverk i Norden og internasjonalt.

– Ved å trekke på mennesker med dyp industriell- og bransjeerfaring ønsker vi å komplettere vår egen kunnskap innen forvaltningen. Ambisjonen er å gjøre enda dypere analyser og å ta forvaltningen til et nytt nivå, forklarer investeringsdirektør Vegard Søraunet.

Det nyetablerte organet skal bidra i forvaltningen av ODINs ulike fond, med unik innsikt og nettverk. I praksis vil arbeidet skje gjennom heldags diskusjonsforumer og dialog rundt aktuelle temaer i forvaltningen av ODINs fond.

Ser behov for økt dybdekunnskap

Vi ser økende behov for å opparbeide oss ytterligere dybdekunnskap i langsiktige trender og sektorer.

– Endringer skjer raskt og kunnskap fra personer med lang erfaring fra ulike bransjer er verdifullt. Vårt daglige arbeid handler mye om å opparbeide oss best mulig kunnskap for å finne de beste investeringsideene til fondene. Da trenger vi tilgang på erfarne ledere og fagpersoner. Dette skal gjøre oss enda bedre til å identifisere gode selskaper, og unngå de som står i fare for å miste sine konkurransefortrinn, sier Søraunet.

I Norden har det nye rådgivende organet allerede startet sitt arbeid og består i dag av svenske Bertil Persson (56 år), Anders Berg (45 år) og nordmannen Amund Skarholt (70 år). Alle har omfattende erfaring fra svensk og norsk næringsliv.

– Berg og Persson har vært del av ODINs nettverk i flere år. Persson har sin styrke i drift og oppkjøp av industriselskaper, og har skapt store verdier for aksjonærene i Beijer Alma AB. Berg har et bredt nettverk og er tidligere administrerende direktør i Lindab Group AB. Han har mangeårig erfaring med bygg- og industriselskaper som har hatt et forbedringspotensiale, sier Søraunet.

– Skarholt har imponerende erfaring med å lede større tjenesteytende selskaper. De senere år har han bidratt i ulike typer av styreverv innen sektorene industri, handel, finans, helse og servicesektoren. Vi ser frem til å dra nytte av den kompetansen og det nettverket disse personene har opparbeidet, sier Søraunet.

For de internasjonale fondene har vi opprettet samarbeidspartnere gjennom såkalte ekspertnettverk som gir oss tilgang på denne typen ekspertise. Med globale mandater er det den mest effektive måten å få tilgang på tilsvarende kompetanse.

Fakta om Bertil Persson

Bertil var konsernsjef i svenske Beijer Alma fra 2000 og frem til 2017. Før det var han viseadministrerende direktør LGP Telecom i perioden 1998 til 2000., og finansdirektør i svenske Scania fra 1995 til 1998. I tillegg har hatt en rekke styreverv i svensk næringsliv siden 1999 og frem til i dag

Fakta om Anders Berg

Anders er tidligere administrerende direktør i svenske Lindab Group, en stilling han hadde fra 2013 og frem til september 2017. Før det var han sjef for driften og visepresident i svenske SSAB (Swedish Steel) frem til 2013, og administrerende direktør i Plannja Group i perioden 2004 til 2010. I dag er han styreleder i svenske Runway Safe, ved siden av å delta i ODINs advisory board.

Fakta om Amund Skarholt

Amund har hatt en lang karriere innen ulike typer av selskaper. Amund var vise konsernsjef i svenske Securitas Group, konsernsjef i Bravida og norske Tomra Systems fra 1991 og frem til 2009. Før det har han jobbet i IBM og Nordenfjeldske Damskibsselskab. De siste årene har Amund hatt en rekke styreverv i norsk og svensk næringsliv siden 1991 og frem til i dag.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.