ODIN best i bransjen på bærekraft

– Veldig motiverende at kundene setter pris på bærekraftsarbeidet vårt, sier bærekraftsansvarlig Marte Storaker.

Kundene har talt: ODIN er best på bærekraft i bransjen kapitalforvaltning.

ODIN er nemlig bransjevinner i kundeundersøkelsen Norsk Bærekraftbarometer 2022.

– Det er ekstremt motiverende at kundene våre setter pris på det utrettelige bærekraftsarbeidet vi legger ned, sier bærekraftsansvarlig Marte Storaker.

Bærekraft sentralt for ODIN-kundene

Bærekraft er selve hjertet i ODINs investeringsfilosofi, og noe ODIN har jobbet strukturert med i lang tid.

–  Selv er jeg fersk i jobben og kan ikke ta noe av æren. Men det er utrolig hyggelig at kundene våre synes vi gjør en god jobb i ODIN, sier en ydmyk bærekraftsansvarlig, og fortsetter:

– Det er tross alt fornøyde kunder vi lever av. Denne utmerkelsen viser tydelig at bærekraft er sentralt for våre kunder når de velger ODIN-fond. Nå skal vi jobbe videre for at kundene våre skal bli enda mer fornøyd med oss, sier Storaker.

Ekstremt grundige selskapsanalyser

Bærekraft er ikke bare en viktig, men helt naturlig del av ODINs arbeid med å finne de beste investeringene til fondene.

Det viktigste ODIN gjør er å være ekstremt grundige i arbeidet med å finne kvalitetsselskapene som skal investeres i, i følge Storaker:

– Vi investerer kun i gode selskaper, og har en aktiv dialog med selskapene om bærekraft.

Tar grep for å bli enda bedre

Ambisjonene for bærekraftige investeringer blir stadig høyere. Storaker forteller om konkrete grep ODIN har tatt for å bli enda bedre på bærekraft.

– Først og fremst jobber vi kontinuerlig for å sikre at vi har kunnskap om bærekraft. Ikke minst har vi lansert to nye fond med bærekraft som formål. I disse fondene investerer vi i selskaper som bidrar til å nå EUs og FNs bærekraftsmål.

Dette er Norsk Bærekraftbarometer

Norsk Bærekraftbarometer er et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI som hvert år måler hvor bærekraftige norske bedrifter er – sett fra kundens ståsted.

Eika Kapitalforvaltning, Skagen Fondene og DnB Kapitalforvaltning deltok også i bransjekåringen for kapitalforvaltning.

For utfyllende informasjon om undersøkelsen, kan du lese mer på BIs nettsider.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.