Nytt oppkjøp i ODIN-fond

Det sveitsiske skadeforsikringsselskapet Nationale Suisse blir kjøpt opp med 26 prosent oppkjøpspremie. ODIN eier totalt 1,4% av selskapet.

Kjøper av selskapet er konkurrenten Helvetia. Selskapet utgjør 3,1 % av ODIN Global og 1,6% av ODIN Europa. ODIN eier totalt 1,4% av selskapet.

Vi kjøpte Nationale Suisse våren 2012 med en kostpris på aksjene på 32,6 CHF. Dagens bud er på 80 CHF. Oppgjør skjer i kontanter og aksjer i Helvetia.

Vi kjøpte dette skadeforsikringsselskapet som følge av en unik posisjonering innen spesialforsikringer (kunst, marine osv) som har gitt god lønnsomhet over tid.  Den sveitsiske skadevirksomheten har levert svært god lønnsomhet over tid med en combined ratio (driftskostnader og skadeutbetalinger i prosent av opptjent premie) på 85% i 2013.

«Med en markedsandel på kun 4 prosent av skadeforsikringsmarkedet i Sveits har selskapet lenge vært et bytte for større aktører som Mobiliar, Helvetia og Baloise. Disse tre konkurrentene har gjennom 2013 posisjonert seg i selskapet med eierandeler på henholdsvis 19%, 18% og 10%. Derfor var oppkjøpet i dag ingen stor overraskelse, men en hyggelig avslutning på en god reise for andelseierne i ODIN Europa og ODIN Global», sier forvalter av ODIN Global, Oddbjørn Dybvad.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.