Ny investeringsdirektør i ODIN Forvaltning

Vegard Søraunet blir ny investeringsdirektør i ODIN Forvaltning, et av Norges ledende forvaltningsmiljøer, med virkning fra og med 1. november 2017.

Søraunet kommer fra stillingen som senior porteføljeforvalter i ODIN. Her har han vært ansvarlig for forvaltningen av ODIN Sverige siden 2013, og ODIN Norden sammen med Truls Haugen siden 2014. Før det delte han forvalteransvaret for ODINs globale fond sammen med Oddbjørn Dybvad. I rollen som investeringsdirektør får han ansvaret for hele forvaltningen i ODIN, samtidig som forvaltningsansvaret for ODIN Sverige og ODIN Norden videreføres.

– Vi er glade for at Vegard har takket ja til stillingen som investeringsdirektør. Han har lang erfaring som forvalter i ODIN med gode resultater. Vegard har også vært sentral i utformingen av ODINs investeringsfilosofi og arbeidsmetodikk. Jeg er veldig trygg på at han vil videreføre den etablerte investeringsfilosofien vår på en utmerket måte, sier Rune Selmar, administrerende direktør i ODIN.

Selmar har hatt gleden av å lede forvaltningsavdelingen siden mai 2014, samtidig som han har vært administrerende direktør. Han vil nå rendyrke rollen som administrerende direktør i ODIN.

– Forvaltningsavdelingen i ODIN gjør et veldig solid arbeid og har gode resultater å vise til. Dyktige kollegaer står klare til å videreføre det gode arbeidet vi har lagt ned de siste årene. Det gjør at jeg med trygghet overlater ansvaret for forvaltningen til Vegard, understreker Selmar.

Vegard Søraunet er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans. I tillegg har han en master i regnskap og erfaring fra PWC. Han startet i ODIN som analytiker i 2006. Siden har han gått gradene til porteføljeforvalter og senior porteføljeforvalter, og nå til rollen som investeringsdirektør.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som investeringsdirektør, samtidig som jeg fortsatt skal forvalte ODIN Sverige og ODIN Norden. Vi følger en tydelig investeringsfilosofi, og er et selvgående team av både forvaltere og analytikere som jeg gleder meg til å jobbe enda tettere sammen med. For meg er dette en fin mulighet til å utvikle både kulturen og organisasjonen videre, sier Søraunet.

Søraunet tiltrer som ny investeringsdirektør med virkning fra og med 1. november.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.