Makrokommentar: Oppgang i markedene

November var generelt en god måned i aksjemarkedene, med nye toppnoteringer på mange børser.

Spesielt i USA var det positivt med 3-4 prosent oppgang på de største børsene. Markedene i Mexico og Kina falt, og det er tydelig at den pågående handelskrigen mellom USA og Kina påvirker markedene fra dag til dag.

Britiske pund har styrket seg den siste tiden. Valgmålinger fra Storbritannia viser at det konservative partiet ligger an til seier, og da går det mot en ordnet brexit i utgangen av januar 2020.
Tyske og amerikanske 10-års statsrenter hadde nok en måned med litt oppgang i etterkant av det markerte fallet i rentene i august, og steg med henholdsvis 5 og 8 basispunkter. De internasjonale kredittmarkedene hadde også en god utvikling i november.

På hjemlige trakter viser Finans Norges forventningsbarometer at norske husholdninger forventer en svakere utvikling framover. Arbeidsledigheten har steget noe, og tall for økonomisk vekst og inflasjon har vært svakere enn ventet. Den 19. desember kommer det oppdaterte anslag for norsk økonomi, samt ny rentebane når hovedstyret i Norges Bank publiserer sin fjerde og siste rapport i 2019.

Les hele makrokommentaren for november her>>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.