Makrokommentar: Aksjer opp i juni

Aksjemarkedene i eurosonen, Kina, India og Brasil var blant de beste sist måned, og steg mellom 5 og 10 prosent, mens britiske og amerikanske børser steg med 1-2 prosent.

Oppgangen i aksjemarkedet kom i hovedsak i første del av måneden, mens utviklingen var mer blandet mot slutten, ettersom det kom nye rapporter om økt antall smittede av Covid-19 i USA og flere andre land.

På sentralbankens møte i juni ble styringsrenten holdt uendret på null prosent. Sentralbanksjef Øystein Olsen fremhever imidlertid at aktiviteten i norsk økonomi har tatt seg raskere opp enn det som ble lagt til grunn i mai. Norges Bank har nå, som den første av sentralbankene, begynt å snakke om å sette renten opp igjen. I den nye prognosen for styringsrenten ligger det an til renteheving mot slutten av 2022.

Det internasjonale pengefondet, IMF, presenterte et relativt dystert bilde da organisasjonen la frem nye anslag for den globale økonomiske veksten i slutten av juni. Det forventes nå en enda dypere og mer langvarig resesjon enn det som ble lagt til grunn i anslagene fra april, og de globale vekstforventningene ble nedjustert fra -3,0 prosent til -4,9 prosent for 2020.

Les hele makrokommentaren her >>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.