Loomis lander viktig kontrakt i USA

Loomis, ett av selskapene i ODIN Sveriges portefølje, tegner avtale med Bank of America i USA om å drifte kontanthåndtering for selskapet fremover.

Loomis er et svensk børsnotert selskap som spesialiserer seg på verdihåndtering, først og fremst av kontanter. Globalt er de representert i 16 land, har 400 kontorer, 20.000 ansatte og omsetter for 11 milliarder svenske kroner. Siden 1999 har de hatt virksomhet i USA, men oppkjøpet i 2001 av Loomis Fargo & Co som har røtter tilbake til 1852, var starten på ekspansjonen i USA. Virksomheten i USA har vært preget av at alle bankene har gjort sin egen kontanthåndtering. Denne avtalen setter fart på outsourcing trenden som vi tror vil tilta i styrke de kommende årene.

«Det som gjør Loomis caset interessant er at oppfatningen av en negativ strukturell trend om at større andel av betalinger skjer elektronisk, enten ved mobil, data eller andre løsninger preger verdivurderingen av selskapet. Mange hevder at kontantsamfunnet er i ferd med å forsvinne, men motstridende nok har samtidig kontanter i sirkulasjon, både i Europa og USA, hatt god vekst de siste ti årene. Kombinasjonen av dette gjør at prisingen av Loomis har vært attraktiv. Utenlandske investorer har nå fått opp øynene og en reprising er i ferd med å skje. Virksomheten i USA har gått bra, men jeg har ventet på at en større kontrakt skulle komme. Det er svært positive nyheter for selskapet», sier Vegard Søraunet, forvalter av fondet ODIN Sverige.

Kontanter i omsetning i Vest Europa, utvikling 2002-2013

cashisociatey

I følge en pressemelding fra Loomis vil deres amerikanske datterselskap drifte kontanthåndteringen for Bank of America på 30 steder i USA. Kontrakten innebærer at en del av bankens sedler og mynter skal forvaltes direkte i Loomis nåværende systemer. Endringen kommer til å bli initiert i løpet av tredje kvartal 2014 og forventes å være fullt integrert i løpet av første kvartal 2016.

Loomis administrerende direktør og konsernsjef, Jarl Dahlfors, sier blant annet i pressemeldingen at avtalen viser at Loomis satsing på kvalitet og investeringer i moderne systemer i USA, betaler seg. Han tror også trenden for outsourcing innen kontant håndtering i USA kommer til å fortsette å øke.

Jarl Dahlfors, administrerende direktør og konsernsjef, Loomis

Jarl Dahlfors - administrerende i Loomis

ODIN fikk aksjer i Loomis første gangen ved utskillelsen fra Securitas i 2008. I 2009 kjøpte vi en større andel av dagens posisjon og utviklingen har vært god i løpet av den perioden vi har eid aksjen. «For oss på ODIN er langsiktig verdiskapning viktig når vi investerer i selskaper. Loomis viser en kombinasjon av god historisk track record i form av marginforbedringer og kapitalavkastning, gode framtidsutsikter i form av økt outsourcing fra amerikanske banker og en attraktiv prising. Det som mangler er organisk topplinjevekst. Vi tror kapitalmarkedsdagen i slutten av september vil fokusere på dette», kommenterer Vegard.

Investeringscase: Loomis
Langsiktig eierskap – 217 % siden investering

Loomisgraf

Avkastningstall per 25.06.2014

Skrevet av

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.