Kvartalsoppdatering – ODIN Sverige

ODINs forvalter, Vegard Søraunet, forteller om hvordan han ser på den svenske børsen, forvaltningsarbeidet, ODIN Sveriges utvikling og hvorfor det er så viktig å ha en langsiktig strategi for sine investeringer.

[vippy id=»7395″ width=»806″ height=»453″]

Vegard kommenterer de større hendelsene i markedet og konstaterer at vi innledet året med sterk børsoppgang, men at usikkerheten som nå har nådd markedet, i form av svingninger, først og fremst drives av situasjonen i Hellas.

Våre investeringer
Det har vært mye oppkjøpsaktivitet det siste kvartalet, og noen av våre investeringer har gjort betydelige oppkjøp. Sweco har blant annet kjøpt opp Grontmij, og Addtech har kjøpt opp Mediplast. De selskapene som har bidratt mest til den positive avkastningen dette kvartalet er først og fremst Lifco og Addtech.

Vi er interessert i mindre nisjeselskaper som er dyktige på eksport, og dermed er mindre påvirket av konjunkturene. En større del av porteføljen består nå av mindre selskaper.

Volatiliteten kan skape muligheter
Volatiliteten er merkes godt på børsene, og det er med på å skape stor usikkerhet. Men for en langsiktig verdiinvestor som ODIN, skaper denne volatiliteten muligheter til å kjøpe kvalitetsselskaper til lavere priser, avslutter Vegard Søraunet.

For å høre mer om hva Vegard tenker om Stockholmsbørsen, se videoen øverst i innlegget.

 

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.