Korreksjon i markedet

I denne videoen intervjuer vi ODINs porteføljeforvaltere Nils Hast og Jarle Sjo som mener at mye tyder på at dagens børsfall er en kortsiktig korreksjon.

[vippy id=»7448″ width=»806″ height=»453″]

Kraftig børsfall i USA og Kina sender både Oslo Børs og oljeprisen rett ned mandag morgen. Det er lett å bli nervøs for egne investeringer i slike perioder, men i ODIN har vi enkle og klare mål om hvor vi vil med fondene våre. I urolige markeder fortsetter vi å investere i stabile selskaper som er istand til å vokse uavhengig av urolighetene.

Hvorfor faller børsen?

Det har vært en dramatisk dag i aksjemarkedet, og Oslo Børs er ned ca 6,5 prosent i skrivende stund. Det er det 15. største fallet vi sett på børsen siden 1996. Mange er urolige for utviklingen, og lurer på hva de skal gjøre med sine plasseringer i fond og aksjer. Anledningen til at børsen faller akkurat nå er delvis innbremsing av veksten i Kina og kommende rentehevninger fra Sentralbanken i USA.

Korreksjon – ikke aksjekrakk

Vi tror at dette er en korreksjon i markedet og ikke at børsen er i totalt fritt fall. Historisk har de store nedturene kommet når børsen er høyt priset, og slik er det ikke nå. Nils Hast viser til at ODIN er en langsiktig investor og at vi håper at våre andelseiere tenker som oss. For ODIN som investerer i kvalitetsselskaper som står seg godt over tid er dette en mulighet til å at kjøpe flere aksjer i kvalitetsselskaper til attraktive priser.

 

 

 

 

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.