Sikkerhet og nettbruk

Usikret e-post anses ikke som en sikker kommunikasjonskanal. Norske banker og finansinstitusjoner vil aldri be deg om å oppgi personlig informasjon, passord, eller kontoinformasjon over usikret e-post.

Ta kontakt om noe virker unormalt

  • Ser du noe unormalt ved innloggingsbildet eller du mottar en sms eller e-post fra oss som virker mistenkelig, kontakt oss umiddelbart
  • Oppdager du transaksjoner du ikke vedkjenner deg, ta kontakt med oss

Scrive

ODIN benytter Scrive til elektronisk utfylling av skjemaer som kundeetablering, kjøp og salg av andeler. Avhengig av hvilket skjema du ønsker å fylle ut kan du bli bedt om å fylle ut personopplysninger som navn, fødsels- og personnummer og bankkontonummer. Skjemaene blir utsendt fra ODIN på forespørsel og er personlige. Ved utsendelse av et slikt skjema vil du motta en epost med en link til ditt personlige skjema fra noreply@scrive.com. Dersom du har mottatt en epost fra denne adressen og ikke nylig har vært i kontakt med ODIN, ta kontakt med oss umiddelbart.

Tenk Før du klikker

Sensitiv informasjon som for eksempel fødselsnummer eller bankkontonummer skal aldri oppgis på

  • usikret e-post
  • usikre sider

Dette gjelder selv om du blir bedt om å gjøre det. Vær varsom dersom det uventet dukker opp på vinduer eller dialogbokser som ber om sensitiv informasjon.

Vær på vakt når du besøker nettsteder som behandler sensitiv informasjon eller krever personlig innlogging. I stedet for å klikke på en link som noen har sendt deg, bør du bruke personlige bokmerker eller skrive adressen inn selv i adressefeltet. Linker kan være kamuflerte, ved å fremstå som velkjente og ufarlige, men bringe deg inn på uønskede nettsteder.

Mer informasjon om nettsikkerhet finner du her

  1.   Mer informasjon og råd om sikker bruk av internett finner du på nettvett.no
  2.   Mer informasjon om hvordan du kan forebygge ID-tyveri finner du på nettvett.no/id-tyveri/
  3.   På slettmeg.no finner du informasjon om hvordan du kan slette dine opplysninger fra ulike programmer og applikasjoner.

 

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.