Klassisk stil

Investeringsfilosofien vår er enkel. Det krevende er å vise disiplin i forhold til den filosofi vi har, når motene i kapitalmarkedet gjør at vi fremstår som lite «kuule».

En kveld for 10 – 15 år siden fikk jeg besøk av min svigerinne Hanne. Hun er etter mitt skjønn en flott dame. Jeg tror også at vi har et godt familiært forhold. Hun tålte i det minste at jeg var relativt lite diplomatisk idet jeg åpnet døren. Der stod hun i en pen sommerkjole og platåsko. Hun er høy og slank. Fysikken var neppe grunnen til at hun sto der og svaiet på sko som nærmet seg stylter. Det første som brast ut av meg var: Det der er ikke pent Hanne. Jeg stirret på skoene. Hun smilte og svarte kjapt: Nei, men det er veldig «kuult». Så begynte hun å le.

Jeg er ikke så bevandret i klesmoter, men jeg har fått med meg at platåsko ikke lenger er så «kuult». Sommerkjolen hun hadde på derimot, kunne vært tatt frem i dag. Det var en enkel ensfarget kjole med en klassisk tidløs stil.

De gangene jeg blar gjennom gamle familiealbum har jeg blitt forundret over antrekkene som dukker opp. Det er to hovedinntrykk som dominerer. Det ene er morfars festantrekk på familiebildene fra 50 tallet. Rent stilmessig står det seg godt også i dag. Det andre er at enkelte antrekk fra 70 og 80 tallet aldri siden har vært i nærheten av å få sin renessanse.

Kapitalmarkedet er ikke så ulikt klesmarkedet som en skulle tro. Det gjelder både aksjemarkedet og obligasjonsmarkedet. I aksjemarkedet har vi over noen år vært vitne til at både internett-
selskaper og energiselskaper er kommet på moten og blitt veldig «kuult». I rentemarkedet har høyrenteobligasjoner de seneste årene hatt det samme «kuule» preget.

Når motene i klesmarkedet skifter er det relativt enkelt å skifte antrekk. Mange investorer har erfart at det ikke er like enkelt i kapitalmarkedet. Skal vi som investorer skifte «antrekk» er det ikke bare å kjøpe noe nytt. Vi må først selge det vi har. Når det vi eier har gått av moten, er det i verste fall umulig å bli kvitt. I beste fall er det mulig å selge, men med betydelige tap.

I ODIN mener vi det er best at vi holder oss til en klassisk tidløs stil når det gjelder hvordan vi investerer de midler våre kunder har betrodd oss. Vi er forberedt på at vi i perioder ikke vil være blant de «kuuleste», men vi mener det vi gjør vil skape gode resultater og stå seg over tid.

I ODIN investerer vi i selskaper med dyktig ledelse, god drift og sterk markedsposisjon når markedet tilbyr slike selskaper til en attraktiv pris.

Investeringsfilosofien vår er enkel. Det krevende er å vise disiplin i forhold til den filosofi vi har, når motene i kapitalmarkedet gjør at vi fremstår som lite «kuule».

Den disiplinen mener jeg vi har.

Med ønske om et godt år.

Skrevet av

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.