Hvordan går det på Oslo Børs?

Porteføljeforvalter Jarle Sjo oppdaterer oss på resultatsesongen på Oslo Børs og hvordan investeringene i ODIN Norge har levert dette kvartalet.

[vippy id=»7399″ width=»806″ height=»453″]

Jarle forteller at det har vært et blandet bilde, men han trekker frem DNB, Borregaard, Yara og Hydro som selskaper som har levert gode resultater  dettekvartalet. I forkant av rapporteringen vektet Jarle ned i Telenor da han mente selskapet er litt høyt priset, og kursen falt i dag i etterkant av fremleggingen av resultatet.

Lave forventninger til oljeselskapene
Det er få oljeselskaper som har lagt fram resultatene sine hittil, og de fleste venter på Statoil som leverer sine tall den 28. juli. Forventningene til Statoil er lave, og spørsmålet her er om de har klart å redusere kostnadene for å tilpasse seg de lave energiprisene.

Bra i resten av Norden
Ser vi på resultatsesongen i de øvrige nordiske landene så har Danmark utmerket seg med bedre resultater enn forventet, og dette er først og fremst drevet av Danske Bank. Også selskapene i Sverige har gjort det noe bedre enn ventet.

De gode selskapene gjør det bra
Jarle konstaterer at de gode selskapene har levert gode resultater, slik som det skal være. Dette er meget bra for ODIN som investerer i kvalitetsselskaper med fokus på verdiskaping. Hvis vi ser på ulike sektorer har finans og forsikring levert godt dette kvartalet. Jarle gleder seg til at de mindre sparebankene rapporterer da vi har store posisjoner i disse gjennom fondet ODIN Norge.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.