Makrokommentar: Flere børsrekorder i juli

Oslo Børs var en av børsene som steg mest i juli, med en månedlig oppgang på 4,9 prosent og ny toppnotering ved utgangen av måneden.

Høyere oljepris og gode halvårsresultater har bidratt positivt for mange av de norske selskapene. Også i USA var det god stemning i aksjemarkedet, og både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq-indeksen nådde nye rekordnivåer sist måned. I Europa var utviklingen mer moderat, med en oppgang på kun 0,2 prosent for Euro Stoxx-indeksen.

Oljeprisen steg fra 49 til i underkant av 53 USD pr. fat i løpet av juli, blant annet som følge av lavere amerikanske oljelagre. Den norske kronen har styrket seg, mest mot dollar, men også noe mot euro. Volatilitetsindeksen VIX holder seg på lave nivåer, og var den 21. juli nede på sitt laveste nivå siden målehistorikken startet i 1990. Denne indeksen kalles også «fryktindeksen» og brukes som et mål på usikkerhet i finansmarkedene. Et lavt nivå indikerer at investorene er positive til å ta risiko, og at de for øyeblikket ikke lar seg affisere av politisk uro i USA, økt spenning mellom USA og Russland, eller andre geopolitiske spenninger.

Les hele makrokommentaren her >>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.