Bud på selskap i ODIN Finlands portefølje

Det sveitsiske selskapet Geberit med virksomhet innenfor sanitær- og VVS bransjen legger inn bud på Sanitec, som er et av innehavene i ODIN Finlands portefølje.

Budet fra Geberit på 97 SEK per aksje representerer en budpremie på 55% i forhold til gårsdagens kurs* da Stockholmsbørsen stengte. Sanitec utgjør 3% av ODIN Finlands portefølje.

Vi kjøpte våre første aksjer da selskapet ble børsnotert i slutten av 2013 på kurs 61 SEK og vi har økt eksponeringen både Q2 og Q3 i år. På nåværende tidspunkt eier vi 0,93% av selskapet. Det er forøvrig ikke første gang Sanitec blir kjøpt ut av børsen. Forvalter av ODIN Finland, Truls Haugen, husker tilbake til 1990-tallet hvor selskapet var en del av det finske selskapet Wärtsilä. Sanitec ble så satt på børs, for senere å bli kjøpt opp av et private equity selskap.

Sanitec er markedsleder i Europa innenfor baderomsinnredninger, toaletter, servanter, badekar og dusjkabinetter. Selskapet har veldig sterke og kjente varemerker i sitt sortiment, slik som Ifö, IDO, Keramag og Sphinx. De har en bred geografisk eksponering som har bidratt til stabilitet i salget og lite prispress på produktene. Sanitec har 18 fabrikker i Europa og de er cirka 6200 ansatte. Selskapet er børsnotert i Stockholm, men har hovedkontor i Finland.

Truls Haugen, forvalter for ODIN Finland, kommenterer: Vi ser positivt på dette budet og er fornøyd med budpremien som Geberit har gitt. Sanitec er et veldrevet og bra selskap som jeg har fulgt i mange år. Vi var med på børsnoteringen på slutten av 2013 og har kjøpt mer i løpet av 2014. Vi er veldig fornøyd med avkastningen vi har hatt på denne investeringen.  

Sanitec er ikke med i referanseindeksen, OMXH Bench Cap TR EUR, som vi måler ODIN Finland mot. Dette selskapet har vi kjøpt basert på våre fundamentale analyser som viser at det er uoppdagede verdier i dette selskapet, i tillegg til at vi hele tiden har hatt god tro på driften av selskapet. Nyheten om at Geberit legger inn bud på Sanitec med en budpremie på så mye som 55%, viser at våre analyser har vært riktige.

ODIN Forvaltning er en aktiv forvalter som investerer i selskaper uavhengig av sammensetningen av indeksen – i tilfelle med Sanitec resulterer det i et svært positivt utfall for andelseierne i ODIN Finland.

 

* 13/10-2014

 

 

Skrevet av

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.