Åpningstider i julen 2019 og annet nyttig

Her har du våre åpningstider i julen, siste frister for kjøp og salg av fond i 2019, samt et par skattetips for deg som har penger i fond.

Vi holder som vanlig åpent i høytiden. Det betyr at du kan handle fond, og kontakte oss i hele julen. Vi holder åpent fra klokken 07:00 til 24:00 hver eneste dag. Ring oss gjerne på telefon 24 00 48 04 for en hyggelig fondsprat, eller send epost til kundeservice@odinfond.no.

Dessuten er ODIN Online åpent hele døgnet. Her har du tilgang til din beholdning, og du kan handle fond når det passer deg.

Her kan du lese hvorfor fond er den perfekte julegaven!

Viktige tidsfrister for fondshandel i 2019

Siste mulighet for kurs på kjøp av nye fondsandeler i 2019: Kjøp av fond med europeiske mandater, som ODIN Norge og ODIN Europa, får kurs fredag 27. desember når ordre er mottatt innen kl. 10:00 fredag 27. desember.

Kjøp av fond med globale mandater, som ODIN Global, ODIN Aksje og våre kombinasjonsfond, får kurs fredag 27. desember når ordre mottas innen torsdag 26. desember kl. 10:00.

Siste mulighet for kurs på innløsning: Salg av fond med europeiske mandater, mottatt innen kl. 12:00 fredag 27. desember, får kurs samme dag.

Salg av fond med globale mandater, mottatt innen kl. 15:00 torsdag 26. desember, får kurs 27. desember.

Produksjon av års- og realisasjonsoppgaver: Oppgavene skal være ute 15. februar 2020 i henhold til reglene fra Skatteetaten.

Års- og realisasjonsoppgaven vil du finne i din postkasse i ODIN Online.

Skattetips

Skatt på gevinst: Selger du fondsandeler før nyttår betaler du skatt på gevinsten for skatteåret 2019. Hvis du venter med å selge til over nyttår, så betaler du gevinstskatt for skatteåret 2020.

Skatt på gevinster fra aksjefond er i praksis 31,68 prosent også i 2020.

Formuesskatt: Det er ingen endringer i formueskatten fra 2019 til 2020. Skattesatsen er fortsatt 0,85 prosent årlig av netto formue og bunnfradraget er 1,5 millioner kroner eller 3 millioner kroner for ektefeller som skattelegges under ett.

Fradrag for tap: Selger du fondsandeler med tap før nyåret, så får du fradraget for skatteåret 2019. Velger du i stedet å selge etter nyttår vil du først få fradraget for skatteåret 2020.

Skjermingsfradrag: Skjermingsfradrag er et bunnfradrag som deles ut til eiere av aksje- og kombinasjonsfond årlig. Du får ikke skjermingsfradrag for fondsandeler kjøpt i 2019 hvis du selger før årsskiftet. Venter du derimot til etter 1. januar, kan du trekke fra hva du har spart opp av skjermingsfradrag i år fra gevinsten som skal beskattes.

Og med det ønsker vi deg en god jul og godt nyttår!

Her kan du lese flere gode tips som gjør deg og fondene dine klare for 2020.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.