Tror lav prising vil vedvare

Forvalter av ODIN Emerging Markets, Oddbjørn Dybvad, sier i et intervju med Finansavisen i dag at det kan være gode grunner til at fremvoksende markeder prises lavt for tiden.

Veksten i Kina er noe lavere enn før, mens de andre store fremvoksende økonomiene, Tyrkia, Brasil og Sør-Afrika sliter med store underskudd som må finansieres med utenlandsk kapital.

Dybvad gir imidlertid aksjer i fremvoksende markeder håp: Når alle aksjer skjæres over énkam, kan det dukke opp billige selskaper med forretningsmodeller med stabil inntjening. Hemmeligheten er å plukke enkeltaksjer, sier han.

Som eksempel på stor variasjon i prisingen nevner han at prisingen av forventet inntjening (P/E) i Russland i snitt bare er på 5,4 gangeren, mens den i Mexico er på 18,2.

– Det er en god grunn til at aksjene er priset hvor de er, sier Dybvad, som forvalter fondet sammen med Vegard Søraunet.

ODIN Emerging Markets vant kåringen som årets beste fond i sin kategori i Dine Pengers «Aksjefond-NM» og fikk høyeste karakter (fem stjerner) av analysebyrået Morningstar i sommer.

Les mer om ODIN Emerging Markets her >>
Les også nyheten «ODIN Emerging Markets 3 år» >>

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.