Snuser på børsrekorder

Flere av de store børsene var nær eller tangerte sine rekordnivåer denne uken på utsikter til økonomisk vekst, men fortsatt lave renter.

Aksjemarkedene fikk vann på mølla mot slutten av uken på grunn av gode produksjonstall i Kina og tro på fortsatt ekspansiv pengepolitikk i USA.

I Kina fortsetter boligprisveksten å avta. Bolig- byggingen har lenge vært på et høyt nivå, og mange boliger vil ferdigstilles de neste årene. Etterspørselen har bremset opp, og flere områder opplever nå månedlig fall i boligprisene. Innkjøpsindeksen (PMI) for industrien steg imidlertid uventet i mai, og indikerer stabilisering, snarere enn bråbrems i veksten.

Veksten i norsk økonomi var uendret i første kvartal. Men forbrukertilliten stiger, og selv om den fortsatt er litt under historisk snitt, er det spesielt tiltroen til norsk økonomi som gjør husholdningene optimistiske.

I Sverige økte arbeidsledigheten overraskende til 8,7%. Dermed øker sannsynligheten for rentekutt i sommer. Den svenske kronen svekket seg.

 

Les hele ukekommentaren:
ODINs ukekommentar 21 – 2014

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.