Makrokommentar: Septemberoppgang på børsene

September var en god måned i aksjemarkedet, med oppgang på alle de store børsene.

Japan og Sør-Korea var blant markedene som gjorde det best, med oppgang på rundt 5 prosent, men også i Europa var det markant oppgang til tross for svake makroøkonomiske nøkkeltall og mye uro rundt «Brexit».

Oljeprisen steg til sitt høyeste nivå siden mai etter droneangrepet på Saudi Aramcos oljeanlegg i midten av september, hvor halvparten av Saudi Arabias oljeproduksjon ble berørt. Etter hvert ble det imidlertid klart at produksjonen ville komme raskere tilbake til normalt nivå enn tidligere antatt, og oljeprisen endte måneden omtrent der hvor den startet, på 59 USD per fat. Oslo Børs steg 2,9 prosent i september.

Markedsvolatiliteten, her målt ved den amerikanske VIX-indeksen, falt noe tilbake fra nivåene i august, selv om handelskrigen fortsetter å sette sitt preg på markedene. Eskalering av handelskrigen er blant grunnene til at WTO nå justerer ned sine anslag for varehandel og global BNP-vekst de nærmeste årene.

 

Les den ferske makrokommentaren for september her >>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.