Makrokommentar: Juli-oppgang på børsene

Tross negative nyheter med oppblomstring av corona-smitte, nye nedstengninger og økt spenning i konflikten mellom Kina og USA har de globale aksjemarkedene fortsatt ufortrødent oppover i juli.

Det er særlig positive vaksinenyheter, finanspolitiske og pengepolitiske stimulansetiltak, og et historisk lavt rentenivå som har veid opp for de negative nyhetene.

Nasdaq satte igjen ny rekord, etter et rally i teknologiaksjer de siste månedene. Med null i rente på bankinnskudd og statsobligasjoner, søker mange investorer seg over i aktiva hvor risikopremiene er høyere. Dette har bidratt til å løfte aksjekursene. I tillegg har fremleggelsen av selskapsresultater vist seg bedre enn forventet.

I Norge fortsatte gjeninnhentingen av økonomien gjennom sommeren, med nedgang i arbeidsledigheten, økt detaljhandel, og ikke minst sterk utvikling i boligmarkedet.

Les makrokommentaren for juli >>

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.