Økt interesse for Unilever etter bud fra Kraft Heinz

Det kom nylig bud på Unilever - et av selskapene ODIN investerer i. Budet ble avslått, da selskapets ledelse ikke syntes det var godt nok. Dette har gitt press på ledelsen i Unilever til å gjennomføre tiltak for å bedre få frem verdiene i selskapet.

https://youtu.be/YuF2jsqGzxw

Video: Senior porteføljeforvalter, Oddbjørn Dybvad forklarer hva som skjer rundt Unilever etter at budet ble avslått.

Unilever er ett av verdens største konsumvareselskaper.

– De er for eksempel verdens største produsent av iskrem, og har merkevarer som Magnum og Ben & Jerry`s. Vi eier aksjer i selskapet gjennom ODIN Europa, ODIN Global, ODIN Emerging Markets og ODIN Aksje, forklarer senior porteføljeforvalter, Oddbjørn Dybvad.

Det kom nylig bud på Unilever fra amerikanske Kraft Heinz

– Budet var 18 prosent over sist omsatte aksjekurs i Unilever denne dagen. Det ble avslått av Unilevers ledelse, som mente det ikke reflekterte verdiene i selskapet. Dette har gitt press på ledelsen til å synliggjøre verdiene, som Kraft Heinz ser i selskapet, sier han.

Foreløpig har ledelsen i Unilever:

  • Satt mål om å øke marginene
  • Sagt de vil komme med konkrete tiltak for å få frem verdiene i selskapet

– Vi forventer en oppdatering på disse tiltakene i starten av april. Vi tror også selskapet vil gi flere detaljer på hvordan de tenker å redusere kostnadene og utnytte balansen bedre, sier Oddbjørn.

Det kan hende de forbereder aksjemarkedet på salg av deler av virksomheten, som ikke hører naturlig hjemme i Unilevers produktportefølje.

– Vi går en spennende tid i møte – med sol, iskrem og økende interesse for Unilever, avslutter han.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.