April-oppgang på Oslo Børs

Geopolitiske spenninger ga oppgang i oljeprisen i april. Det ble derfor positivt stemning for mange av selskapene i det norske markedet, og Oslo Børs hadde en oppgang på hele 6,8 prosent i april.

I første del av april var det fortsatt fokus på mulig handelskrig mellom USA og Kina, men mot slutten av måneden avtok bekymringene noe. Det fremstår som mer sannsynlig at landene vil komme i mål med en handelsavtale, men det gjenstår å se resultatet av forhandlingene. Geopolitiske spenninger var fremtredende, spesielt uroen i Syria, og geopolitiske forhold har også påvirket oljeprisen, som steg fra 69 til 75 USD pr. fat i løpet av måneden. Dette er positivt for mange av selskapene i det norske markedet, og Oslo Børs hadde en oppgang på hele 6,8 prosent i april.

Også i Europa forøvrig har det vært god stemning på børsene, og Euro Stoxx 50- og FTSE100-indeksene steg med henholdsvis 5 og 6 prosent sist måned. Rapporteringssesongen har generelt vært god både i Europa og i USA, men i USA har oppgang i rentene trukket i motsatt retning og aksjemarkedet var flatt i april. Fredsavtalen mellom Nord-Korea og Sør-Korea hadde svært begrenset påvirkning på finansmarkedene. Volatilitetsindeksen VIX har holdt seg på et forhøyet nivå, men falt noe mot slutten av april.

Les makrokommentaren for april her >>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.