Storbritannia forlater EU

På morgenkvisten viser opptellingene fra EU-valget i Storbritannia at 52% har stemt for å forlate EU.

Aksjemarkedet misliker usikkerheten som oppstår like i etterkant av slike begivenheter. Usikkerheten består blant annet i hvordan Storbritannia og andre EU-land vil tilpasse seg den nye situasjonen i årene fremover. Aksje- og valutamarkedene reagerer umiddelbart negativt på utfallet. Aksjekurser i Asia faller mellom 2% og 5% med japanske Nikkei ned 8%. Pundet svekker seg med vel 8% mot amerikanske dollar.

Normalt er ikke slike politiske utfall nok til å sørge for avsporing av et globalt konjunkturforløp selv om det skaper en god del usikkerhet i det korte bildet.

I våre internasjonale aksjefond har vi eksponering mot en rekke ulike valutaer – også britiske pund. Selskapene vi har valgt har i all hovedsak det meste av sine resultater utenfor Storbritannia.

Tidligere har vi sett at kursfall i forbindelse med begivenheter som dette har vært gode muligheter for selskapsbaserte investorer som ODIN til å øke i solide selskaper hvor kursene faller uforholdsmessig mye.

 

Skrevet av

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.