Positive aksjemarkeder i mai

Sentralbankene i Europa og USA signaliserer at rentene vil holde seg lave en god stund fremover, og dette har bidratt til oppgang i aksjemarkedene.

Mai startet med meget sterke arbeidsmarkedstall fra USA hvilket støtter opp om at den amerikanske økonomien er i bedring.

Noe av den umiddelbare oppgangen i aksje-markedet forsvant imidlertid på bekymringer rundt Kina og Ukraina, men disse bekymringene har ikke vært til hinder for at flere nye børsrekorder er satt i løpet av måneden.Volatiliteten i det amerikanske aksjemarkedet (VIX) er på de laveste nivåene siden før finanskrisen i 2007, og lav volatilitet indikerer høyere risikovilje blant investorene i markedet.

Sentralbankene i Europa og USA signaliserer at rentene vil holde seg lave en god stund fremover, og dette har bidratt til oppgang i aksjemarkedene. I Kina har det lenge vært fokus på oppbremsing av den økonomiske veksten, men i mai steg PMI (innkjøpssjefsindeksen) for industrien uventet. Dette kan indikere at man ser en stabilisering, snarere enn en bråbrems av veksten i Kina, hvilket er positivt for aksjemarkedene globalt.

Les hele makrokommentaren her

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.