Oppdatering på situasjonen i Hellas

Vår renteforvalter Nils Hast kommenterer situasjonen i Hellas og sier at det mest sannsynlige utfallet nå er en «Grexit», det vil si at Hellas forlater euroen.

[vippy id=»7391″ width=»806″ height=»453″]

Det greske folket stemte klart «nei» i den dramatiske folkeavstemmingen sist søndag. Statsminister Tsipras mener at han nå har et demokratisk mandat til å kreve mer konsesjoner fra de andre eurolandene. Det ser ikke ut som de er villige å gi noe mer og fortroende mellom partene er på en svært lav nivå. Spørsmålet er hva som kommer til å skje nå.

Markedet tar det med ro
Vi har sett overraskende små bevegelser i markedet. Børser over hele verden har gått ned, men relativt beskjeden nedgang. På tirsdags ettermiddagen var den europeiske indeksen ned 3,5 % fra fredag ettermiddag.

Grexit som et trolig scenario
Nils konstaterer at det er et trolig scenario at Hellas kommer til å forlate eurosamarbeidet etter hvert. Bankene har vært stengt i over en uke og de er beroende av likviditet fra ECB. Spørsmålet er hvis ECB kan fortsette å gi likviditet, hvis forutsetningene for å få på plass en avtale blir ennå dårligere.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.