OPEC sliter med å enes: Hva skjer med oljeprisen?

Det er uklart hvordan OPEC skal kutte oljeproduksjonen. Hva skjer med oljeprisen hvis de ikke blir enige? Lars Mohagen, senior porteføljeforvalter forklarer.

https://youtu.be/BJArkrYoV-k

Intervjuer: Hva rører seg i energimarkedet for tiden?

Lars: Energimarkedene har kommet seg og blitt betraktelig bedre siden bunnen vi så på begynnelsen av året. Oljemarkedet har steget fra… Hva skal vi si. Høye tjuetall til midten av femtitallet med en del turbulens underveis. Men nå er vi vel på midten av 40-tallet på oljeprisen.

Gassprisene, særlig i USA steg kraftig også. På det høyeste var de over 3 (amerikanske) dollar. En liten korreksjon ned på sånn 2-3 kvart nivå, og er nå tilbake på 3.

En annen ting å merke seg er at kullprisene har steget dramatisk. Det skyldes hovedsakelig at det er mangel på kull i Kina. Kina har satt på bremsene. Hovedsakelig fordi de har tenkt på miljøet, og ville ha mindre forurensing.

Men det har resultert i at det har blitt for lite kull.

Intervjuer: OPEC forsøker og enes om produksjonskutt Hva hvis de ikke blir enige?

Lars: OPEC ble enige om å bli enige i midten av september.

De hadde initiale samtaler, og har brukt tiden etter det til forhandlinger og utspill… De har tatt med ikke-OPEC land, som Russland for å prøve og oppnå enighet. Resultatet er at prisene har gått dramatisk opp og ned på kort sikt. Og de skal ha et møte hvor alt skal avgjøres den 30. november.

Jeg tror at om de blir enige, så kan vi se en sterk oljepris.

La oss si sånn midten på 50-tallet kanskje. Skulle alt falle i fisk og de ikke blir enige, så er risikoen at vi igjen kan se det lave 40-tallet på oljeprisen.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.