Noe mer varig enn cash til konfirmanten?

Noen kvier seg for å gi penger i konfirmasjonsgave, fordi de vet at pengene har en tendens til å "fly avgårde" like fort som de kommer inn.

Å bli voksen handler om å frigjøre seg og bli mer selvstendig. Friheten til å disponere egne penger og påvirke sin egen økonomi er en viktig del av dette. Mange konfirmanter ønsker seg derfor penger i gave.

Gaven som kan vokse i verdi
Det finnes en pengegave som både er verdifull i dag og som kan bli enda mer verdifull når konfirmanten om noen år trenger startkapital til sitt voksenliv. Gavebrev i aksjefond er en slik pengegave, som vil vokse mer – over tid – enn om pengene går inn på konfirmantens sparekonto og ut igjen uka, måneden eller året etter.

Unngå luksusfellen med gode sparevaner
Det kan oppleves litt kult å få sine første aksjefond og følge med på hvordan pengene utvikler seg. Dette er kanskje de unges første møte med langsiktig sparing. Å få inn gode sparevaner blant unge kan være lurt i dagens kort-samfunn hvor det er lett å miste oversikten over pengebruken. Å gi fondsandeler i gave er en god måte å stimulere interessen for langsiktig sparing hos konfirmanten. Ved å følge utviklingen i fondsverdien over tid vil konfirmanten kanskje også få utbytte i form av kunnskap om økonomi og investeringer.

Gavebrev er enkelt å kjøpe – hyggelig å få
På odinfond.no finner du egen gaveblankett for kjøp av gavebrev i aksjefond. Det er bare å laste ned, fylle ut og sende til oss, og etter noen få dager vil du få nødvendige papirer i posten. Dersom du er kunde fra før i ODIN kan du gjøre det enkelt med din BankID direkte i ODIN Online. Les hva du må gjøre her.

Når du setter opp gavebrevet kan du velge fritt mellom ODINs mange og varierte fond, men vår anbefaling for sparing til konfirmanten er ODIN Aksje.

Selvfølgelig kan konfirmanten også bytte fond, kjøpe flere andeler og selge andeler når som helst underveis i sparingen. Jo lenger konfirmanten holder på fondsandelene, desto større kan dere forvente at din gave vil bli.

Barn under 18 år som mottar gavekort får ikke råderett over midlene før de blir myndige. I mellomtiden disponerer de foresatte midlene i fellesskap, hvor begge foreldre må signere dersom fondsandeler skal selges.

Flere gaver
Ønsker du selv å fortsette med sparingen til konfirmanten, for eksempel som julegave og bursdagsgaver fremover kan du ta kontakt med oss for å få satt opp årlige faste trekk. På den måten kan du ordne både konfirmasjonsgave, fødselsdagsgaver og julegaver for mange år fremover.

En gave som vokser med årene - ODIN

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.