Hva skjer med olje- og energisektoren?

Det er vanskelig å si noe om hvor oljeprisen skal på kort sikt, men hva tror analytiker Dan Erik Glover om olje- og energisektoren fremover, og hvordan påvirker dette ODIN Energi?

https://www.youtube.com/watch?v=5YkfnKLJ-pQ&feature=youtu.be

Fortsatt ustabilt

Det har vært mye usikkerhet i markedet og da spesielt rundt utviklingen i Kina. Vi har sett svakere vekstforutsetninger, som naturligvis legger en demper på markedet, og oljeprisen fortsetter å svinge. Hvor oljeprisen skal ta veien er vanskelig å si når det er så mange faktorer som spiller inn. Amerikanske oljeprodusenter har vist seg å være svært motstandsdyktige mot oljeprisfallet, og amerikanske oljelagre er stappfulle. I tillegg er det politikk involvert som skaper uro i markedet.

Noen lysglimt

På tross av uroligheter forteller analytiker Dan Erik Glover at på lang sikt er det markedsdynamikken som gjelder og markedet vil komme tilbake i balanse. Dette tilsier ikke at oljeprisen skal komme tilbake på nivåer over 100 dollar med det første, men at de gode selskapene som opererer i olje- og energisektoren vil kunne operere lønnsomt igjen når oljeprisen når et høyere nivå.

Hvordan påvirker dette ODIN Energi?

ODIN Energi har et bredt mandat som dekker hele verdikjeden i energisektoren. Analytiker Dan Erik forteller at selskapene i porteføljen bør ha en sunn balanse og samtidig ha en effektiv kostnadsstruktur som gjør de bedre rustet i tider som dette. For selskapene som kommer seg gjennom denne energikrisen ligger godt an til å kunne ta markedsandeler og komme styrket tilbake.

 

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.