Grip anledningen – bygg drømmen

Feriepenger og penger til gode på skatten gir anledning til å unne seg litt ekstra her og nå – eller unne seg mye ekstra lengre ned i veien.

Både skattepenger til gode og feriepenger er kjærkomment for mange av oss i disse tider. Når utbetalingen kommer kan det være fristende å gå rett på ønskelista og unne seg noe ekstra. Det skal man også gjøre, unne seg en fin ferie og kanskje noe en har drømt om lenge.

Samtidig får man sjelden nok til å realisere de helt store drømmene. Men dersom du setter disse ekstrapengene til side i fond kan de vokse seg større over tid – og du vil komme nærmere en eller flere av de virkelig store drømmene dine.

Økonomisk frihet – steg for steg

De færreste av oss er født med en stor formue til disposisjon. Men de fleste av oss har mulighet til å bygge betydelig økonomisk frihet over tid – gjennom langsiktig sparing. Med denne friheten kan du for eksempel ta et sabbatsår når du virkelig trenger det, bestige Mount Everest, pensjonere deg tidlig eller gi en generøs gave til noen du er glad i.

Noen ekstra kroner til gode på skatten eller fra feriepengeutbetaling kan for mange være starten på en slik langsiktig sparing, og følger du opp med en fast spareavtale vil du hver måned ta nye skritt på veien mot de store drømmene dine. Veien frem er ikke så lang som du kanskje tror.

Derforbørduspareifondbliriksakte

Fondssparing er LETT

Å starte en spareavtale, eller spare et engangsbeløp er bare et tastetrykk unna. Gå inn på ODIN Online og start sparing i dag.

ODIN tilbyr flere fond som er egnet for ulike typer sparing, enten du sparer på kort, mellomlang eller lang sikt. Det er flere fordeler ved å spare i fond:

  • Lønnsomt: I aksjefond kan du forvente meravkastning utover banksparing på 3-6 % per år. Over tid kan du forvente at dette gir vesentlig større spareutbytte enn tradisjonell banksparing, men du må tåle noen svingninger i verdiene underveis. Inkluderer man renters rente effekt og skattefordelene man får ved å spare i aksje, rente- eller kombinasjonsfond ligger mye til rette for en god meravkastning.
  • Enkelt: Når du investerer i fond får du en profesjonell forvalter til å gjøre jobben for deg. Det sparer deg for mye arbeid, og du vil ha god oversikt over sparepengene dine underveis.
  • Trygt: Verdipapirfond som aksje-, rente- og kombinasjonsfond er strengt lovregulert og gir deg som kunde god forbrukerbeskyttelse.
  • Tilgjengelig: Det er enkelt å sette penger inn i fond, og det er like enkelt å få dem ut. Du kan når som helst innløse andelene dine i kontanter til en kurs som tilsvarer markedsverdi på fondets eiendeler. Slik fleksibilitet har stor verdi dersom planene dine endrer seg underveis.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.